.

.

TOTS 21

Cartell de la campanya del Consell Comarcal del Tarragonès

L’ens supramunicipal posa en marxa una campanya informativa per potenciar l’ús d’aquestes instal·lacions i contribuir així a augmentar els índex de reciclatge i selecció de residus.

Les persones que viuen en algun dels municipis de la comarca, que tenen el servei de recollida d’escombraries delegat en el Consell Comarcal del Tarragonès, hauran vist que des de fa uns mesos s’estan duent a terme diverses millores pel que fa a la recollida selectiva. Entre elles, s’han instal·lat a la via pública contenidors nous, amb una nova imatge gràfica que anima a dur a terme la recollida selectiva a les nostres llars. Amb la posada en marxa del nou contracte, juntament amb aquestes i altres millores impulsades, des de l’ens supramunicipal s’estan duent a terme diverses campanyes de sensibilització ciutadana. Totes elles tenen per objectiu recordar la importància i la necessitat que té el reciclatge per millorar el nostre dia a dia i el medi ambient.

Aquest mes de desembre es posarà en marxa una nova campanya. En aquest cas, l’acció anirà centrada en el servei que ofereixen la xarxa de deixalleries fixes i mòbils de la nostra comarca. En aquestes deixalleries, totes les persones que ho necessitin hi poden dipositar aquells residus domèstics i assimilables a domèstics que no es poden dipositar als contenidors habituals: pintures i aerosols, olis minerals o vegetals, restes d’obres menors, pneumàtics, materials electrònics, electrodomèstics, residus voluminosos, restes vegetals de jardineria, vidres plans, etc. Sumar-se a la recollida selectiva i emprar les deixalleries és fonamental per a la nostra comarca. Per això, cadascú és una peça fonamental en aquest engranatge.

Els ítems de la campanya

La campanya d’aquest any busca animar a la població a què s’acosti a la deixalleria més propera, per tal de conèixer la funció que fan aquestes instal·lacions, com són, la importància que tenen i per què aquesta eina és imprescindible en el reciclatge i la reutilització de residus.
Per fer-ho possible, s’han dissenyat uns cartells que estaran distribuïts pels diferents establiments de les poblacions del Tarragonès, a través dels quals es convidarà a la població a fer ús de les deixalleries.

D’aquesta manera, totes les persones que s’apropin a una de les deixalleries i atenguin les indicacions dels educadors ambientals, podran endur-se un obsequi dissenyat exclusivament per a aquesta campanya. Es tracta d’un calendari de paret ambientalitzat, on hi haurà informació d’interès per a la ciutadania. Així doncs, com a exemple, s’hi podrà trobar la relació dels dies de recollida de voluminosos; en quina població es troba la deixalleria mòbil; els horaris d’obertura i tancament de la deixalleria fixa; els dies festius i les festes majors dels nostres municipis i, fins i tot, les celebracions relacionades amb el medi ambient i la natura.

En definitiva, un calendari que recordarà cada dia que entre tots podem aconseguir un Tarragonès més net, per poder dir ben alt: “Al Tarragonès Reciclem Més!!”, eslògan del nou servei de recollida selectiva.

Les deixalleries del Tarragonès

La comarca del Tarragonès compta amb cinc deixalleries fixes, situades als municipis del Catllar, la Canonja, Roda de Berà, el Morell i Torredembarra. A més de les deixalleries fixes, els ciutadans i ciutadanes de la comarca també tenen a la seva disposició una deixalleria mòbil que es desplaça de forma itinerant a nou de les poblacions del Tarragonès: la Nou de Gaià, els Pallaresos, Perafort, la Pobla de Mafumet, la Pobla de Montornès, Puigdelfí, la Riera de Gaià, Salomó i la Secuita.

Un salt qualitatiu en el servei de recollida

El servei de recollida de residus i de neteja viària del Consell Comarcal del Tarragonès ha fet un salt qualitatiu des que es va adjudicar el nou contracte el 2019. Així, el nou servei s’està traduint en un ‘servei a la carta’ a petició de els demandes de cada municipi, mentre s’han incrementat freqüències de neteja i servei i hi ha al carrer menys vehicles sorollosos. Es dona resposta així a diferents peticions expressades pels consistoris a partir de l’anterior contracte.
FCC Medioambiente S.A. és l’adjudicatària del servei de recollida de rebuig, gestió de deixalleries i neteja viària de diferents municipis del Tarragonès, amb una durada de la concessió per delegació dels municipis de 10 anys.

Amb aquesta adjudicació, des del Consell Comarcal s’aposta per oferir un servei de qualitat on la ciutadania en siguin la primera beneficiària. Amb l’adjudicació d’aquest contracte s’ha donat resposta a una necessitat històrica dels municipis del Tarragonès als quals s’ha tingut molt en compte a l’hora de definir el mapa del servei.