.

.

TOTS 21

Imatge del quiosc de la plaça Imperial Tarraco.

Tots els grups municipals de l’oposició de l’Ajuntament de Tarragona han presentat una moció d’urgència de cara a ser votada en el plenari d’aquest dilluns per aconseguir salvar el quiosc de la Plaça Imperial, garantint així la continuïtat de la seva activitat. Socialistes, Ciutadans, Comuns, Populars i els dos consellers no adscrits, s’han unit per defensar la permanència del quiosc a la seva ubicació actual, instant al govern municipal que autoritzi la continuïtat d’aquest emblemàtic punt de venda, mentre es tramita la nova concessió. Cal tenir en compte, però, que les mocions no són vinculants i per tant, l’equip de govern no tindria cap obligació legal en cas de perdre la votació.

Els i les portaveus dels partits de l’oposició reclamen un replantejament del projecte del carril bici que permeti la convivència del quiosc, la zona de vianants i les parades d’autobús. I recorden que en el projecte inicial coexistien perfectament l’actual quiosc i el futur carril bici: «No entenem que un carril bici sigui incompatible amb la preservació d’un espai únic, especial i simbòlic per la ciutat de Tarragona».

En la moció es prega que en la redacció de les bases de les futures noves concessions es tingui en compte criteris de trajectòria i experiència en el sector. Expliquen, que d’aquesta manera, es protegirà el comerç històric de proximitat, tenint en compte criteris que no siguin només economicistes.

L’oposició sencera creu que el quiosc de la plaça Imperial és “un espai de referència per la majoria dels tarragonins i tarragonines i que forma part del paisatge urbà, emocional i de la història de la ciutat des de fa més de cinquanta anys”.

Redacció