TOTS 21

Les tres persones guanyadores, que s’enduran un lot de llibres, han proposat títols ambientats a Sant Carles de la Ràpita, Vilaplana i la Mussara, i el Baix Camp i la Ribera d’Ebre

Les xarxes socials s’han omplert aquests dies de novel·les ambientades a municipis i zones del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès gràcies el concurs de Sant Jordi de la Diputació de Tarragona 2020. Sota el lema ‘Els nostres municipis són de novel·la’, la institució ha convidat enguany als participants a compartir llibres de ficció que desenvolupin la seva història total o parcialment a la demarcació de Tarragona, amb l’objectiu de promoure i afavorir la difusió d’aquestes publicacions literàries.

El concurs ha comptat amb un centenar de participants que han compartit novel·les de tots els gèneres.D’entre tots els missatges i publicacions, la Diputació ha fet públic aquest dimarts el nom de les tres persones premiades, una per a cada xarxa social (Facebook, Twitter i Instagram), seleccionades de forma aleatòria mitjançant una aplicació automàtica.Els guanyadors s’enduran un lot de llibres editats per la Diputació de Tarragona i vinculats amb la història, el patrimoni i la cultura de la demarcació.

L’usuari @baluerna ha estat el seleccionat a Twitter amb el llibreDeslliureu-nos de qualsevol mal. Memòries d’un malcontent,de l’escriptor Josep Pitarch i ambientat a Sant Carles de la Ràpita. A Facebook, la premiada ha estat Josefina Albert Grande amb la seva proposta Estic morta, saps?, una obra de Carles Pastrana i Francesc Valls que té lloc a Vilaplana, a la Mussara. Per últim, els dos llibres Les Aventures d’en Nic, escrits per Rosana Andreu i que desenvolupen la seva història a diversos municipis del Baix Camp i la Ribera d’Ebre, han estat la proposta de Sandra Andreu Febas (@rinxos_curlies), guanyadora a Instagram.

Terra Alta, la història d’un terrible crim succeït en aquesta comarca, de l’autor Javier Cercas, ha estat el llibre més compartit pels participants. També han tingut molt ressó Les Bruixes d’Arnes, de David Martí, ambientat en aquest petit municipi; I va decidir marxar…de Pere Alcoverro, que desenvolupa la seva història a Benifallet; Dies a la ciutat, una novel·la de l’escriptor tarragoní Jordi Tiñena que té lloc als carrers de la Tarragona del segle XVI; el llibre d’aventura personal i misteri històric Ciutat invisibled’Emili Rosales, ambientat a Sant Carles de la Ràpita, i diverses obres de coneguts autors de la demarcació com Olga Xirinacs, Margarida Aritzeta, Teresa Duch o Toni Orensanz.