.

.

TOTS 21

El compositor israelià, amb segona nacionalitat alemanya, Dror Binder.

Aquest 21 de juny s’ha donat a conèixer l’autor i l’obra guanyadora del 2n Premi Centcelles de Composició Musical, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, el MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i el patrocini de REPSOL

L’obra guanyadora d’aquesta segona edició del Premi Centcelles de Composició ha estat “Augen zu, Mund auf!” del compositor israelià, amb segona nacionalitat alemanya, Dror Binder (Galilea, Israel 1993). Actualment viu a Viena (Àustria) i estudia a la Vienna University of Music and Performing Arts en el programa de postgrau en Composició a la classe del professor Müller-Siemens. Entre 2014-2016 va rebre beques d’excel·lència per a estudis de piano d’America Israel Cultural Foundation. Va ser el 1r premi al concurs de piano de l’Acadèmia de Música i Dansa de Jerusalem 2015; i Beca completa de l’AICF per assistir a l’Aspen Music Festival and School 2015. L’any 2021 va ser guanyador del premi al concurs de composició del Conservatori de Música d’Israel 2021

És pianista d’acompanyament de classes de ballet amb els professors Sr. Arik Alfasi, Sra. Patricia Aharoni. I ha fet arranjaments i producció de música per a Teatre, Musicals, Big Bands, Hip Hop i Sinagogues de Reforma.

L’obra guanyadora serà estrenada pel quartet de saxòfons Kebyart, en el concert que es durà a terme el 28 de juliol dins el Cicle de Concerts a Centcelles d’aquest any. A més, el guanyador, rebrà un premi de 3.000 €uros en metàl·lic.

El Jurat d’aquest 2n Premi de Composició Centcelles, format per professionals en l’àmbit de la música, ha volgut remarcar el gran nivell de la majoria de les obres presentades al concurs, un total de 13 obres procedents d’arreu del món.

Redacció