TOTS 21

Accés principal a l’Hospital Sant Joan de Reus. Foto: Roger Segura

La Secció Sindical de CCOO de Catalunya es «felicita», en una nota feta pública aquest dimecres, pel resultat de «la pressió feta per part del Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus que ha obligat a la direcció a desistir de la seva intenció d’aplicar l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors».

Segons el relat del sindicat, la direcció de l’hospital va iniciar, el 19 de novembre un procediment per aplicar l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors que recull la ‘Modificació substancial de les condicions laborals dels treballadors’. Ho feia «argumentant-lo amb causes organitzatives i productives. La direcció va lliurar al comitè una memòria justificativa, i aquest va demanar informació complementària per poder entendre aquesta memòria i aportar propostes amb l’anim d’obrir una negociació».

El Comitè va traslladar i alertar a la direcció que amb aquesta decisió «s’obria la porta a la possibilitat de que moltes persones treballadores decidissin marxar en cas d’aplicació d’aquestes mesures, fet que tindria una forta repercussió en el servei assistencial de la població».

Els arguments del Comitè d’empresa «van tenir el seu efecte, i en la reunió d’ahir dimarts, la direcció de l’hospital va comunicar que deixava sense efecte l’aplicació de les mesures».

La secció sindical de CCOO de l’Hospital Sant Joan de Reus valora «positivament aquesta decisió i agraeix l’esforç de la resta de membres del Comitè d’Empresa i del suport i pressió exercida per les persones treballadores per fer canviar les intencions de la direcció»

Redacció