.

.

TOTS 21

Treballadors de BASF es van tancar a la fàbrica per reclamar un increment salarial que compensi la pujada de l’IPC del 2021. Foto: Cedida Moisès Fortuny

El comitè d’empresa de BASF ha decidit convocar vaga per als dies 27 de juny i 4 de juliol després d’una reunió amb l’empresa que consideren insatisfactòria. Segons una nota de premsa feta pública pel sindicat STR, “després de setmanes de protestes i de la tancada a la fàbrica del comitè d’empresa, la direcció de BASF va reunir la representació dels treballadors dilluns passat per comunicar que tornaven a obrir la taula de negociació”.

Els representants sindicals van aprofitar la cita per reclamar “una pujada salarial d’acord amb l’increment del cost de la vida”. Però segons s’afirma a la nota de premsa de la central sindical, la reacció de la direcció va ser acusar-los “d’irresponsables per no voler signar un acord, sens dubte insuficient, que ja s’ha signat a la resta de centres de BASF a Espanya”.

El delegat del STR, Fernando Vizcaíno, assegurava que “amb aquesta mesura la Direcció sembla que tingui la intenció de dilatar el procés de negociació i desanimar la plantilla».