.

El comitè d’empresa del servei d’emergències del 112 de Reus, que conjuntament amb el de l’Hospitalet de Llobregat ha convocat una vaga la nit de Sant Joan (la que rep més trucades de l’any) davant els dubtes sorgits amb la contractació de Ferrovial Servicios un cop l’anterior gestor va fer fallida, ha denunciat aquesta tarda per mitja de les xarxes socials que des de l’actual empresa concessionària se’ls ha imposat uns serveis mínims del 100%. Des de la CGT, sindicat convocant, es lamenten que el Departament de Treball hagi resolt deixar el percentatge en mans de l’empresa, i que aquesta s’hagi basat a l’hora de prendre la decisió en un informe del Departament d’Interior en el qual es recomanava el maxim de cobertura. Des de la central sindical s’està evaluant a hores d’ara la impugnació tant del decret de Treball (en aquet cas per via contenciosa-administrativa) com la de l’empresa (via jutjat de la social per vulneració de drets bàsics)

L’objectiu de la vaga és, segons afirmen des del sindicat, “reivindicar la millora en la gestió del servei i les condicions laborals de les treballadores i denunciar la precarització del servei i la necessitat de millorar la gestió del 112 de forma profunda. Aquesta aturada ha de servir, més enllà de per exercir un dret fonamental com a eina de reivindicació, per a donar a conèixer quina és la situació que viu el servei i com aquesta mala gestió acaba afectant de forma directa als ciutadans i ciutadanes”. Les causes per la convocatòria, afegeixen, “són les derivades de la gestió per part d’empreses privades d’un servei públic com el 112”. En aquest sentit recorden que Grupo Norte, l’empresa que gestionava anteriorment el servei, va entrar en concurs de creditors i va renunciar a la concessió.

Entrant al detall, des de la CGT es denuncia:

– Precarització del servei. “Es posa per davant el benefici econòmic al benestar de les persones que l’atenen”.
– Sobrecàrrega de feina per manca de personal. “Com a conseqüència del primer punt, les gestores es veuen saturades per l’alt volum de trucades que reben, el que fa que no es respectin les recomanacions del conveni pel que fa a les pauses entre trucades, posant en risc la salut de les treballadores i disminuïnt la qualitat del servei”.
– “Les treballadores i treballadors es troben en un conveni d’un sector, el del telemàrqueting, que no té res a veure amb la feina que desenvolupen. No s’adequa a la tasca que duen a terme i precaritza les seves condicions laborals. A més l’empresa no garanteix a totes les treballadores que es respectin les condicions mínimes marcades pel conveni”.

Redacció