TARRAGONA 21

El col·legi Sant Rafael (La Selva del Camp), l’Escola Guillem de Balsareny (Balsareny – Barcelona) i l’Institut La Guineueta (Barcelona), han estat seleccionats com a guanyadors de la fase autonòmica de Catalunya a la 34 edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta ocasió, ha convidat a docents i estudiants a treballar i reflexionar junts sobre com poder fer una escola més oberta, diversa i per a tothom.

A Catalunya, en aquesta edició, han participat 17.231 estudiants, coordinats per 354 professors i professores de 250 centres educatius, repartits de la manera següent:

Sota el lema ‘Reinventem junts una escola per a tothom’, el concurs ha posat a disposició dels participants diverses eines per treballar sobre aspectes tan rellevants com l’educació emocional, les intel·ligències múltiples, l’ús de les noves tecnologies, el redisseny de l’espai escolar o la diversitat a l’aula. D’aquesta manera, han estat els propis escolars i docents els que han realitzat diferents propostes per fer una escola per a tothom.

Els treballs seleccionats pel jurat autonòmic de Catalunya per a cadascuna de les categories han estat:

CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària

Col·legi: Col·legi Sant Rafael (La Selva del Camp – Tarragona)

Curs: Cicle Mitjà 3r de Primària

Professora: Mª Isabel Angles

CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària

Col·legi: Escola Guillem de Balsareny (Balsareny – Barcelona)

Curs: A 6è Primària

Professora: Marta Ortega

CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica

Col·legi: Institut La Guineueta (Barcelona)

Curs: A 2º ESO

Professora: M. Cruz Lence

Aquests col·legis passaran a la següent fase, l’estatal. La resolució es coneixerà a mitjans de maig. Els guanyadors absoluts d’aquesta edició gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del Campus ‘Reinventa l’escola’ amb experiències innovadores, visites culturals i tallers.

Els estudiants de Primària i Educació Especial han realitzat un cartell que reivindica una escola per a tothom, acompanyat d’una audiodescripció. Mentrestant, els escolars de l’ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual (d’un minut de durada) acompanyada d’un guió detallat. Cada grup o aula ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball en la categoria corresponent: A (3r, 4t d’Ed. Primària); B (5è i 6è d’Ed. Primària); C (Ed. Secundària i FP Bàsica); D (Batxillerat i Formació Professional Mitja i Superior), i E (Ed. Especial).

El jurat autonòmic de Catalunya ha estat format per la Rebeca García, Cap del Departament de Coordinació i Recursos Humans i Generals de l’ONCE a la DT Catalunya; David Bernardo, vicepresident 1er del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Meritxell Caralt, secretària tècnica del COCARMI; Lourdes Caseny, tècnica del Servei d’Atenció a la Diversitat i la Inclusió, adscrita al Departament d’Ensenyament; Teresa A. Sabariego, Tècnica de material tiflotècnic, adscrita al CRE ONCE Barcelona; Rosa Pàmies, Mestra especialista de plàstica, del CREDV/CRE ONCE Barcelona, adscrita al Departament d’Ensenyament; Àngels Castro, periodista del Departament Comunicació de la Generalitat de Catalunya.