TOTS 21

Imatge del lliurament dels ajuts als reponsables dels projectes seleccionats. Foto: CODITA

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) dona quasi 10.000 euros a projectes per Ajuts Humanitaris. L’entrega s’ha fet en un acte amb presència només dels premiats, donat el context de pandèmia per la COVID19,  a la seu.

La Comissió d’Ajuda Humanitària convoca anualment l’Ajut Humanitari per un import corresponent al 0.7% del pressupost del col·legi.  Aquest any, molt excepcional per la pandèmia, l’Ajut ha disposat també d’aportacions d’altres comissions. Els projectes presentats han de comptar amb la participació d’infermeres o infermers col·legiats, han de ser projectes que promoguin l’atenció sanitària, lluitin contra la violació dels drets humans, treballin per disminuir les causes i l’avenç de malalties tropicals, i eduquin en valors trencant estigmes i rols masclistes.

Els projectes premiats han estat quatre:

  • L’ONG Contad Conmigo: pel Projecte “Escola de Salut”. D’orfenat a Cooperativa de dones (Congo)
  • El projecte “Promoure la  salut i prevenir la mortalitat materno-infantil a les  zones rurals del  Rif (Marroc) de l’Associació  ECCIT – Delegació  Tarragona.
  • Per la seva part, la Fundació Agua de Coco amb el  Projecte “Protección de la  infància frente al Covid-19, via refuerzo  alimentario y la  sensibilización (Madagascar)
  • I finalment,  la Fundació privada Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona: «Projecte per  a  la  millora en  salut  sexual i  reproductiva de la   comunitat de Limones  del  Petén  a  Guatemala 2021.

Redacció