.

.

TOTS 21

Imatge de la seu del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona. Foto: Cedida

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) celebra enguany els seus 80 anys d’història. Fundat l’any 1940, aquest Col·legi és actualment un dels òrgans col·legials més actius de les comarques de Tarragona que destaca per la seva obertura cap a tota la societat i pel paper de suport constant que dona al seus col·legiats i col·legiades en el seu dia a dia professional.

Els últims cincs anys no han estat gens fàcils des del punt de vista dels professionals de la construcció, obligats a mantenir-se dins d’un sector productiu molt tocat per aquella crisi dels inicis de la segona dècada del segle XXI que, ara sembla llunyana, però que encara cueja i toca de ple de nou al sector amb el Covid-19.

Amb tot, però, el COAATT ha aguantat aquests anys durs de recuperació lenta consolidant les feines realitzades, defensant als seus col·legiats, oferint la millor cara davant del futur i cercant nous àmbits laborals on els seus professionals hi podien tenir cabuda. Els darrers anys han succeït moltes coses i s’han produït molts avenços com ara la creació l’any 2015 del portal Obres amb Garantia que té com a principal objectiu respondre a les necessitats de la ciutadania quan és el moment de fer obres i reformes. L’èxit del portal www.obresambgarantia.com és innegable i ho demostren les xifres assolides: més de 100.000 visites al web durant els primers 4 anys de funcionament (no es comptabilitzen encara les dades d’aquest any 2020) traduïdes en quasi 2.000 sol·licituds de feina.

Pel que fa al futur del COAATT i segons els seus responsables, l’actual situació generada pel Covid-19, amb la incertesa que porta, no permet fer lectures a mig o llarg termini però no s’abandona l’optimisme que caracteritza a aquest Col·legi tot pensant que hi ha oportunitats per sortir de nou de la crisi que s’ha generat aquests últims mesos.