.

.

TOTS 21

Imatge d’una targeta moneder. Foto: Ajuntament de Montmeló

Amb l’objectiu de garantir la continuïtat de les beques menjador a l’alumnat dels centres escolars de Tarragona beneficiari d’aquest ajut, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), a través de les oficines de farmàcia, col·labora amb l’Ajuntament de la ciutat per tal de lliurar les targetes moneder habilitades per la Generalitat de Catalunya a les famílies amb fills que tenen concedida la beca.

Durant aquesta setmana i fins demà divendres, diverses farmàcies de Tarragona de forma voluntària estan fent l’entrega als seus establiments de les targetes moneder. En total, es lliuraran 290 targetes que no van poder ser repartides en la primera convocatòria. Aquestes estan carregades per a dues setmanes, deu dinars, amb un total de quaranta euros. La Generalitat les anirà recarregant automàticament mentre les escoles romanguin tancades per l’Estat d’Alarma, causat per la Covid-19. Els beneficiaris d’aquest ajut podran utilitzar les
targetes per comprar aliments en qualsevol establiment.

Les primeres targetes moneder es van repartir el passat 28 de març en un dispositiu organitzat per l’Ajuntament de Tarragona mitjançant 78 voluntaris/es, entre els funcionaris del consistori. De les 3.000 targetes a repartir, 290 no van poder ser lliurades als familiars que no van poder passar a recollir-les. És per aquest motiu que s’ha proposat una nova convocatòria a través de diverses oficines de farmàcia de Tarragona ciutat (centre i zona Eixample), Bonavista, Campclar, Torreforta-La Granja, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau per tal de garantir que l’aportació econòmica de les beques menjador arribi a tothom.

El President del COFT, Joaquim Nolla, valora positivament la col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona i manifesta la seva satisfacció i agraïment per la “implicació i altruisme manifestats pels professionals farmacèutics en la tasca de lliurar les targetes moneder, tan essencials per garantir la continuïtat d’aquestes beques a les famílies en situació de vulnerabilitat i que s’han vist afectades pel tancament de les escoles”. Nolla recorda que “des del COFT seguirem col·laborant amb les autoritats sanitàries i institucions i farem el que
estigui a les nostres mans per atendre les necessitats de la comunitat i contenir el coronavirus”.

Cal recordar que les targetes no són nominals i que cadascuna disposa d’un codi d’identificació per relacionar cada targeta amb cadascun dels alumnes beneficiaris de l’ajut. Així doncs amb previ avís per part de l’Ajuntament a les famílies beneficiàries indicant la farmàcia on poden passar a recollir la targeta, aquesta serà lliurada als familiars adults que hagin acreditat mitjançant el DNI, el llibre de família o altre document, la identitat de l’alumne.

COFT

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutina un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables, portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.