.

.

TOTS 21

Imatge de l’entrada al club. Foto: Cedida

El Comitè Executiu del Comitè Olímpic Espanyol, en la sessió IX-20 celebrada el passat 17 de novembre, va acordar, per unanimitat, concedir al Reial Club Nàutic de Tarragona la Placa Olímpica al Mèrit Esportiu, en reconeixement a la important tasca i a la contribució amb els esports nàutics que realitza des de fa més de cent anys.

La junta de l’entitat, en nota de premsa, afirma haver rebut «amb enorme satisfacció la notícia d’aquest important guardó», una nominació proposada per la Federació Espanyola de Rem a través de la seva presidenta Assumpció Loriente, la data de lliurament del qual serà coneguda més endavant.

El Club valora «molt positivament «aquest reconeixement pel seu significat i agraeix l’esforç i el suport de totes les persones i institucions que ho han fet possible. Per a la Junta del RCNT és també el reconeixement a la feina de totes les juntes anteriors i, per descomptat, a aquells primers «xiflats», com es va conèixer en l’inici del club a aquells joves que es divertien remant i navegant com ho feien els pescadors.

Fundat el 1878, el Reial Club Nàutic de Tarragona és el club nàutic més antic de tot l’Estat espanyol, en la seva especialitat, el rem.

Durant la dècada dels 60 es va posar en marxa l’Escola de Marineria que es va encarregar d’estendre entre els joves tarragonins l’afició als esports de mar. Fruit d’aquesta tasca formativa, el club va tenir el reconeixement esportiu a través d’innombrables títols i campionats que omplen les vitrines de la seu social. La construcció d’un nou port esportiu fora de l’àmbit del Port Comercial i la decidida col·laboració de l’Autoritat Portuària de Tarragona van posar la llavor perquè el 1997 s’inaugurés l’actual seu social del Club.

El club compta actualment amb 900 socis i ofereix la possibilitat de practicar rem en totes les seves variants: rem Olímpic, rem de mar, rem Banc fix, rem indoor; Vela lleugera, windsurf-foil, Vela de creuers, Piragüisme de mar i recentment ha completat la seva oferta amb el pàdel.

En els últims anys els seus esportistes han estat sempre presents en el medaller de les competicions nacionals i internacionals, sent molts d’ells seleccionats per integrar els equips nacionals i catalans.

Redacció