.

Foto d’equip del club. Foto: Cedida

Aquest passat 4 de gener els dos equips Sub 20 masculí i femení del Club Atletisme Tarragona van participar en el Campionat de Catalunya de Clubs en obtenir la plaça com a millors equips catalans d’aquesta categoria. Ha estat una fita històrica que ambdós equips participessin en aquest campionat de clubs en l’àmbit autonòmic.

Cal destacar que tan sols dos atletes eren de categoria cadet, el que mostra de la fermesa i treball de l’escola del Club aportant atletes Sub 20 i Sub 18 ja consolidats i la gran majoria formats a l’escola.

L’equip masculí Sub20, que debutava en aquesta competició, va finalitzar en una notable 9a posició competint en un molt bon nivell durant tota la jornada.

La major aportació de punts la va assolir Bernat Verdú, atleta internacional consagrat en les tanques curtes, en finalitzar en quarta posició amb un registre de 8,55 segons als 60 metres tanques. Jan Monserrate als 200 metres llisos (23,91 segons), Pol Aixalà als 400 (54,44 segons), Huc Pentinat al salt de perxa (3,70 metres) i el relleu 4×400 format per Pol Aixalà, Bernat Verdú, Pablo Ángel i Carlos Aranda (3.37,59 minuts) van ocupar la 6a plaça a les respectives proves. En el salt d’alçada, el mateix Pablo Ángel ocupava una destacada 7a posició.

Vuitens van ser Aleix Lago en el 1500 metres llisos (4.27,88 minuts), Edgar Jose saltant fins als 5,73 metres en el concurs del salt de llargada i Nil Pinyol que en el concurs del triple salt va aconseguir un millor salt de 11,51 metres. Carlos Aranda va aturar el crono al cap de 7,63 segons en la prova dels 60 metres llisos, ocupant la novena posició de tots els participants. Álex Ortega, lluitador com sempre, va quedar en 11a posició en la prova dels 3000 metres llisos (11.38,60 minuts) i la mateixa posició de la classificació però en la prova del concurs del llançament de pes va ser assolida per Óscar Bartolomé (8,52 metres). Carlos Filló que debutava en l’equip del Club Atletisme Tarragona era l’escollit per realitzar els 800 metres llisos finalitzant en 12a posició.

L’equip femení Sub20 va finalitzar en 11a posició, millorant la classificació de la temporada 2019.
Laurine Marimón, atleta medallista en campionats d’Espanya d’aire lliure i pista coberta la temporada 2019 en les proves de concurs de salt de llarga i triple, va ser qui va assolir la millor classificació, sent segona en el concurs de salt de llargada (5,54 metres) i realitzant record del club. En cinquena posició van quedar Alina Castell als 400 metres (1.03,98 minuts), Alexandra Rofes als 3000 metres (11.12,23 minuts) i Clàudia Mir a la prova dels 60 metres tanques (9,92 segons).

Les dos atletes cadets van aportar uns punts molt importants en proves com el 60 metres llisos on Emma Esteve que va quedar 7a va aturar el crono als 8,45 segons, i Laura Santos al concurs del salt d’alçada va fer un millor salt de 1,40 metres, assolint la 9a posició.

Carlota Subirós i Núria Menchón finalitzaven 10a posició en les seves proves, el 800 metres llisos i el concurs de llançament de pes realitzant unes marques de 2.39,96 minuts i 7,31 metres, respectivament. Eren onzenes Leyre Domínguez en els 400 metres (29,94 segons), Carla González en la prova dels 1500 metres (6.02,67 minuts) i l’equip de relleu 4×400 format per Lucía Mayolas, Leyre Domínguez, Jana Hernando i Berta Pardines que van aturar el crono al cap de 4.53,54 minuts. Ariadna Alonso en el concurs de salt de perxa i Berta Sánchez eren dotzenes, completant així una magnífica competició la realitzada per totes les atletes Sub20 del Club Atletisme Tarragona.