.

.

TOTS 21

Val de Fun (Valeriy Serebryakov), un pallasso rus que durant la temporada del circ a Tarragona presentarà tres entrades còmiques. Foto: Josep Janer.

El Circ Històric Raluy torna a la ciutat de Tarragona després de tres anys d’absència per presentar 13 funcions de ‘Fortius’, un nou espectacle amb 20 artistes de cinc nacionalitats que els últims tres mesos ha fet una gira per la Costa Daurada. La popular companyia, que s’instal·larà durant 11 dies amb tots els seus carruatges antics al cèntric Parc de la Ciutat de Tarragona, actuarà dins el programa oficial de les festes de Santa Tecla durant 9 dies, entre el 14 i el 24 de setembre.

L’espectacle està pensat per agradar a tota la família i inclou números de primer nivell mundial que s’han vist o es veuran en prestigiosos circs i festivals europeus. Una de les grans estrelles de l’espectacle és l’artista Val de Fun (Valeriy Serebryakov), un pallasso rus que durant la temporada del circ a Tarragona presentarà tres entrades còmiques. L’artista ha actuat en importants circs de Rússia i els Estats Units i als festivals internacionals de Circ de Montecarlo (2009) i de Pallassos de Cornellà. Memorial Charlie Rivel (2010). Els espectadors també podran veure el número d’icaris (acrobàcies) de les germanes Jillian i Kimberley Giribaldi Raluy abans que la parella viatgi a França per formar part de l’espectacle Exploit, la nova producció del prestigiós Cirque d’Hiver de París. Durant l’espectacle, presentat per Carlos Raluy, es podran veure molts altres números: equilibrisme i contorsió (Quincy Azzario), cintes aèries (Loretta i Daniel), L’home fort (Artur Robin), acrobàcies mà a mà (Zoltan & Gergley), pallassos (Globó i Fancis Raluy ‘Bilin’), malabars (William Giribaldi) i hula-hoops (Rosa Raluy)

L’espectacle, que recupera el mític personatge de l’home fort, inclou també un renovat final que està sorprenent al públic per la seva emotivitat. El circ farà dues funcions tots els dissabtes (17.30 i 20.00 hores) i diumenges (12.15 i 17.00) i una única funció el dimecres, dijous i divendres (19.00) excepte el debut que serà dijous dia 14 de setembre a les 20.00 hores.

Aquest dijous, debut a Salou

La companyia ha ampliat la seva gira de tres mesos per la Costa Daurada, que inicialment havia de recórrer les ciutats d’El Vendrell, Torredembarra i Cambrils, i a partir d’aquest dijous dia 31 actuarà durant 11 dies a Salou, concretament al Vial del Calvet, al costat de l’escola Elisabet. Després de visitar Tarragona, el circ continuarà la seva gira per Catalunya i està previst que a partir del dia 1 de desembre faci una temporada de tres mesos a Barcelona (Port Vell).

El Circ Històric Raluy (Premio Nacional de Circo i Creu de Sant Jordi), està inspirat en els circs dels anys 20 i 30 i tot el material que transporta, des de l’interior de la carpa fins als carruatges, recorden l’època daurada dels circs. El circ es va crear l’any 1983 a partir d’una idea original que el director de la companyia, Carlos Raluy, va tenir l’any 1976. La companyia segueix fidel al projecte inicial que ara té continuïtat amb el Circ Històric Raluy.