.

Eufòria de l'equip i dels seguidors damunt de la gespa. Foto: Tarragona21

Eufòria de l’equip i dels seguidors damunt de la gespa. Foto: Tarragona21

El CF Pobla de Mafumet ha aconseguit de manera agònica i titànica un ascens històric a Segona B aquesta tarda al Municipal en desfer-se a la tanda de penals del conjunt sevillà del Gerena. Ho ha fet als penals després que el partit i la pròrroga acabessin en 1-0, igualant els poblencs, així, l’eliminatòria.

Joaquín del Moral ha estat el gloriós protagonista del darrer llançament del penal que ha donat l’ascens (5-4 des del punt fatídic) i ha desfermat l’absoluta eufòria sobre la la gespa. Els sevillans havien fallat el segon penal, aturat per Albert Varo a xut de Jorge. La resta de jugadors dels dos equips han transformat els seus llançaments.

L'entrenador Martín Posse, celebrant el gran triomf. oto: FCF

L’entrenador Martín Posse, celebrant el gran triomf. Foto: FCF

El porter de la Pobla ha estat el gran protagonista en els penals. Varo no només ha aturat el segon llançament del Gerena, sinó que també ha estat l’encarregat de xutar el primer penal dels tarragonins i ho ha fet amb un golàs per l’escaire dret. Álvaro Fernández, Kike Tortosa, Marc Vadillo i Joaquín Del Moral han marcat els altres jugadors que també han marcat des dels onze metres, obtenint així l’ascens a la divisió de bronze.

Joaquín del Moral en el moment de marcar el penal històric. Foto: Tarragona21

L’estadi municipal ha enregistrat tal vegada la millor entrada de la seva història, amb 1.657 espectadors, i amb una animosa afició de 150 sevillans del Gerena, per viure el moment més històric: la tornada de la final del play off d’ascens a Segona B.

Al minut 73, Marc Vadillo, que havia sortit a la segona part, ha empatat l’eliminatòria marcant l’únic gol del partit -en l’anada el resultat va ser d’1 a 0 a favor dels andalusos-, en rematar de cap un córner llançat per Kike Tortosa. Durant la pròrroga no s’ha vist cap gol i, per tant, s’ha procedit al llançament de penals.

Jugdors, fent-se un 'selfie'. Foto: Tarragona21

Jugdors, fent-se un ‘selfie’. Foto: Tarragona21

Moltes ocasions

La Pobla ha tingut nombrosíssimes ocasions, especialment a la primera part, per no haver de patir el calvari dels penals, però l’infortuni, el porter rival i les defenses han evitat que el conjunt tarragoní donés el tomb a l’eliminatòria.

Abel Rita s’ha fet un fart de generar ocasions perilloses, però el rival també ha estat perillós a la contra, amb un ariet, Ivan, que ha tingut dues bones opcions per empatar el partit i complicar-li molt l’eliminatòria als tarragonins. Un gol del rival obligaria La Pobla a fer-ne tres.

Un altre moment de l'esclat d'eufòria a la gespa del Municipal. Foto: Tarragona21

Un altre moment de l’esclat d’eufòria a la gespa del Municipal. Foto: Tarragona21

La primera part ha acabat amb empat a zero malgrat la insistència de La Pobla, i tot i que a la segona part no ha gaudit de tantes ocasions, ha aconseguit el gol que empatava l’eliminatòria. A la pròrroga s’ha arribart amb els dos equips esgotats, però han tingut alguna opció de canviar el marcador.

Una de les moltes ocasions generades pel conjunt local. Foto: Tarragona21

El gol decisiu de penal ha provocat escenes d’eufòria, amb els jugadors recordant que la temporada que ve es mediran al Barça B, que ha baixat de Segona A, com també el Sabadell, un històric. Els jugador han acabat remullant-se a la font del poble.

Els seguidors sevillans del Gerena s'han fet notar. Foto: Tarragona21

Els seguidors sevillans del Gerena s’han fet notar. Foto: Tarragona21

Fitxa Tècnica:

CF Pobla de Mafumet: Albert Varo, Mia Guasch, Marcelo, Denis Coch, Joaqui, Miravent (Vadillo, min. 63), Gabi López (Sergi Gesti, min. 81), Kike Tortosa, Abel Rita, Alfons Serra i Gil Muntadas (Alvaro Fernández, min. 62).

CD CLC Gerena: Guille, Juanjo (Jorge, min. 112), Salvi, Nacho, Tore, Lolo, Javi Medina (Chuli, min. 68), Kiki (Tano, min. 90), Iván, José i Francis.

Àrbitre: Alfonso Caballal.

Estadi Municipal de La Pobla: 1.657 espectadors.

Penals: 1-0 Gerena; 1-1 Alberto Varo (marca); 1-1 Varo atura; 1-2 Álvaro Fernández (marca); 2-2 José Manuel Rodríguez (marca); 2-3 Kike Tortosa (marca); 3-3 Francis Delgado (marca); 3-4 Marc Vadillo (marca); 4-4 Salvador Blázquez (marca); 4-5 Joaquín Del Moral (marca).

Alineació històrica del Pobla. Foto: Tarragona21