.

.

TOTS 21

El Centre Jujol. Foto: Arxiu

Aquest proper cap de setmana el Centre Jujol es convertirà en un dels eixos de la difusió cultural de les I Jornades Modernistes de Tarragona.
L’edifici que avui s’ha convertit en el Centre Jujol i és seu de la Biblioteca Pública Mercè Rodoreda va ser antigament l’Ajuntament i les escoles públiques del poble.

L’edifici es va construir entre el 1917 i 1920 i és obra de l’arquitecte Jujol. Es tracta d’una casa senzilla i austera, lluny dels dissenys imaginatius més coneguts de l’arquitecte. Potser el més característic d’aquesta siguin les obertures amb llinda triangular. La porta està emmarcada amb maó vist, i pel que fa la façana va ser construïda de pedra i fang amb finestres lineals de rajola plana manual catalana.

Durant aquestes jornades la sala noble acollirà una exposició retrospectiva de tota l’obra de Jujol, on podrem veure les seves grans obres d’art així com els petits ‘capritxos’ que va pinzellar en altres edificis ja consagrats, i que ha estat realitzada per l’Arxiu Jujol.

Material ‘vintage’ del Nàstic. Foto: Joan Pere

En la mateixa planta es podrà veure el curtmetratge publicitari de les jornades que es va rodar al poble ara fa un mes per l’empresa DroneFilms Tàrraco, amb la col·laboració de diferents grups de recreació històrica modernista.

A la planta baixa també es podrà veure una petita exposició sobre els primers anys del Club Gimnàstic de Tarragona i alguns dels seus trofeus més preuats de principis de segle, gràcies a la Penya Nàstic dels Pallaresos.

Per acabar recordar que el Centre Jujol serà el punt de partida de les visites programades per conèixer el poble i el seu patrimoni modernista.