TOTS 21

Imatge de la visita de les autoritats amb l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, al punt de vacunació al CIMIR de Reus. Foto: Eloi Tost

El punt de vacunació intermedi situat al Centre de la imatge del Mas Iglésias de Reus (CIMIR) ja és en funcionament. El subdirector de l’Agència de Salut Pública de Catalunya al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, Conrad Casas; la doctora Sandra Paixà; el batlle, Carles Pellicer; el regidor de Salut, Òscar Subirats; i el de Cultura, Daniel Recasens, han visitat l’espai aquesta tarda de dimarts i han assenyalat que ara per ara l’equipament té la capacitat de poder donar unes 2.000 cites setmanals.

El punt de vacunació està pensat per donar servei no només als veïns de Reus; també als del Baix Camp i als del Priorat. «La posada en marxa d’aquest espai al Mas Iglésias de Reus ens ha d’ajudar a aconseguir la tan esperada immunitat de grup», ha indicat Casas, qui de passada ha agraït «la col·laboració i el suport» de l’Ajuntament a l’hora de trobar l’equipament adequat al terme per vacunar. En aquesta línia, ha comentat que es preveu poder administrar el vaccí a unes 1.600 persones per setmana, i que de cara al juny, si es reben prou dosis, la xifra podria fins i tot doblar-se.

Per part de les autoritats locals, Pellicer ha posat en valor la cooperació entre el consistori reusenc i el departament de Salut de la Generalitat, tot destacant la tasca de Subirats i Recasens per definir i preparar el CIMIR com a punt de vacunació a la ciutat. El regidor de Salut ha argumentat que s’ha optat per l’equipament del Mas Iglésias per la seva ubicació, «ja que com ha de donar servei a gent del Baix Camp i del Priorat era important que tinguéssim un lloc de fàcil accés i que comptés amb les característiques» necessàries, és a dir, amb prou dependències com per habilitar-li la recepció, els box per administrar la vacuna i una zona de repòs.

El punt de vacunació del CIMIR és gestionat per l’atenció primària de l’Empresa de Dret Públic Sant Joan de Reus-Baix Camp. L’espai compta amb dos punts d’administració i recepció d’usuaris, sis box de vacunació distribuïts en dos recorreguts i el punt d’observació o descans per als usuaris un cop han rebut la vacuna. L’objectiu d’aquest punt, segons Casas i com en els altres de la regió sanitària, és que sigui un «centre multivacuna on es puguin administrar les diferents vacunes de les quals es disposi en cada moment». De moment, l’espai funcionarà alternativament matins i tardes; si arriben més vaccins, amb tot, durant les properes setmanes, es podrien doblar el número de dosis administrades i els torns, en conseqüència.

Aquest és un dels tres punts de vacunació intermèdia que Salut ha previst a la regió sanitària, juntament amb els de Calafell i Valls, a més del massiu del Palau d’Esports Catalunya a Tarragona.

Marc Busquets – Reusdigital / GDDCT