.

.

TOTS 21

La segona edició del NEO Fest es trasllada entre vinyes a la Terra Alta. Foto: Cedida

El 21 de maig, el celler Herència Altés serà un dels espais que acollirà la segona edició del NEO Fest. En la primera edició del festival, celebrada a Xerta (Baix Ebre) el passat octubre, hi van acudir més de 1.500 persones. La bona resposta del públic ha engrescat l’empresa organitzadora, A Prop, a ampliar el radi d’actuació i portar el festival a la Terra Alta.

Aquesta segona edició tindrà dos espais, d’una banda el celler modernista de Gandesa (al nucli urbà) i de l’altra el Celler Herència Altés (entre Gandesa i Batea), on s’ha programat el principal gruix d’activitats. En aquest darrer espai es podrà gaudir d’un taller de ioga amb la instructora Joana Oliver a les 9:30 h del matí, que acabarà amb un esmorzar amb opcions vegetarianes i vega

A les 16h, es presentarà el llibre ‘Un paradís com el nostre’ dels periodistes Laia Beltran i Borja Duñó, a càrrec de la llibreria La Irreal. A les 17h començarà un tast de vins maridat amb el xocolate tortosí C.R.E.O. A les 17h, ‘Les Figues’ seran les encarregades d’arrencar amb música comercial actual i dels darrers anys. A les 18h, els menuts podran participar en el ‘Taller de Petjades’ a càrrec de GEPEC-EdC, on exploraran una part del celler per rastrejar petjades d’animals i descobrir a qui pertanyen. L’activitat acabarà amb una manualitat perquè puguen crear la seva pròpia petjada.

A partir de les 17:30h i fins la mitjanit, pels dos escenaris del Celler Herència Altés passaran Mireia Ibáñez i Aura Roig en un recital de poesia musicat, Mar Grifoll amb un espectacle de dansa, el trio musical ‘És cosa de 3’ o la fusió de violoncel i guitarra de Noel Luna i Laia Reverté. També la performance de l’actriu Gemma Ginovart i els grups de pop-rock ‘Damas de España’ i ‘Miquel Segarra Band’.

El NEO Fest comptarà amb la presència de petits comerços i artesans de proximitat a l’espai del market, on es podran adquirir els seus productes. El públic podrà gaudir també d’una experiència multisensorial gràcies a la decoració floral de Jordina Bravo. Hi haurà servei de barra a càrrec del mateix celler, amb opció de vi i cervesa artesanal, i dos foodtrucks s’encarregaran de servir el menjar als assistents, amb opcions vegetarianes i veganes. Les entrades tenen un preu de 7 euros per persona i ja es poden adquirir a través del web d’Ebreticket. El programa d’activitats es pot consultar al web del festival neofest.cat.

Sal i Pebre / Helder Moya