.

Les visitants van collar molt bé des de la defensa. Foto: Cedida

No va poder ser. El Nemser TGN Bàsquet no va poder sumar la dotzena victòria seguida en perdre el derbi contra el CBT al pavelló del Sagrat Cor. El conjunt lila va ser víctima de la forta defensa del seu rival i de les errades en tirs còmodes i va veure com es trencava una magnífica ratxa de triomfs que l’havien convertit en el millor equip de la segona volta. Al final, la sèrie triomfal del Nemser TGN Bàsquet va quedar en onze triomfs seguits després de perdre el segon partit a casa en tota la temporada.

Durant la setmana, el tècnic del Nemser TGN Bàsquet, Jordi Hernández, ja va avisar que el triomf cauria del bàndol de l’equip que aconseguís imposar el seu ritme. I així va ser. El CBT va dur el matx a una guerra de trinxeres en què cada pilota es disputava com si fos l’última i en aquesta lluita en el cos a cos, en va sortir vencedor. El conjunt blau (aquesta tarda de blanc) va plantejar el partit a partir d’un dels seus trets principals durant el curs, la defensa -ha deixat molts dels seus rivals en marcadors per sota dels 40 punts- i, especialment, sobre la millor de les jugadores lila, Ester Farré. La pivot va tenir molts problemes per rebre al pal baix i, quan ho feia, rebia la defensa de dues o més jugadores del CBT. Sense poder pivotar, Farré va buscar l’assistència cap a les jugadores exteriors, però la punteria de tot l’equip no va estar gaire fina. El Nemser TGN Bàsquet va fallar molts tirs oberts relativament còmodes i això va facilitar la tasca de les visitants que, a mesura que passaven els minuts, es trobaven cada vegada més a gust sobre la pista fins a arribar al tram final amb un avantatge suficient per assegurar-se el triomf.

El partit va ser dominat pel Nemser TGN Bàsquet fins al descans. Sense un joc fluïd, però amb una mica més d’encert que el seu oponent, l’equip de Jordi Hernández manava en el resultat gràcies al concurs d’Anais Muñoz, que va fer 7 punts en el primer quart (13-8). El partit no era bonic, però sí molt disputat, i aquesta va ser la tònica també del segon període. En aquests minuts va semblar que el Nemser TGN Bàsquet podria trencar la resistència del CBT quan va aconseguir 10 punts de diferència (20-10, a tres minuts del descans) però aleshores les visitants van reaccionar i, en un tres i no res, van igualar el matx. Només un dos més un de Farré i un tap d’ella sobre un triple visitant van permetre el conjunt lila arribar al descans amb avantatge (23-20).

El tempteig baix afavoria el CBT que, a més, va sortir més intens en el tercer quart. Les visitants van capgirar el resultat (23-25 a 8:22 pel final el tercer quart) i el Nemser TGN Bàsquet va jugar a remolc. Sense poder córrer el contraatac i amb una defensa enganxosa a sobre en l’atac estàtic, els punts arribaven en comptagotes i, en aquest escenari, el CBT va sentir-se segur (34-35). Amb tot, la igualtat presidia el resultat i això donava esperances de victòria. Però cada cistella costava moltíssim, els tirs fallats eren un llast i el rebot tenia color visitant. Així, amb 36-42 a 6:04 del final, Hernández va demanar temps mort. El Nemser TGN Bàsquet es va situar en zona, però el problema no era la defensa, sinó l’atac.

En veure el seu rival ferit, el CBT va jugar amb més seguretat i els triples de Villegas i un parell de bones accions en estàtic deixaven el partit molt difícil pel conjunt lila (40-49 a 1:42 del final). Amb tot, el Nemser TGN Bàsquet no va abaixar els braços, va lluitar fins a l’últim alè en una demostració del que ha estat l’equip tot l’any: compromís. Malgrat tot, la distància era massa gran i quedava poc temps i la derrota, finalment, va ser un fet.

Fitxa tècnica:

NEMSER TGN BÀSQUET (42):  G. Fort, O. Fort (4), Vilamajor (6), Garcia (2), Farré (15) -cinc inicial- Muñoz (9), Piñol (3), Cabré, Villegas, Martínez, Martí (3) i Gómez. 2/10 triples: Muñoz i Martí. 10/17 tirs lliures. 20 faltes. 38 de valoració (Farré, 18).

CBT (51): Villegas (23), Vilamajor (3), L. Tierno (9), Pocino, Vadillo (2) -cinc inicial- J. Tierno (1), Martínez, López (6), L. Pascual (7) i Zeroauli. 3 triples de Villegas. 10/21 tirs lliures. 20 faltes. Eliminada Pocino.

PARCIALS: 13-8, 10-12, 11-15 i 8-16.

ÀRBITRES: Tello i Arnillas.