.

Un moment de l’apassionant derbi tarragoní. Foto: Eduard Hernando

El derbi entre Ibersol CBT i CB Valls ha estat, com no podia ser d’una altra manera, intens i igualat. Els blaus han anat de menys a més en un partit que han començat dominant els visitants. El partit no s’ha decidit fins als minuts finals, ja que cap dels dos conjunts ha estat capaç de trencar-lo. Els blaus han sabut imposar el seu ritme en els minuts decisius per emportar-se el partit i seguir invictes una jornada més. Ferran Torres ha estat el millor jugador del partit, amb 13 punts, 7 rebots i 17 de valoració.

L’inici del partit ha estat intens, amb un Valls més encertat de cara a cistella i més agressiu en defensa. Els blaus han abusat del tir de tres, sense encert, per tal de reduir el 0 a 4 que s’anotaven els visitants només començar. Havien de passar més de quatre minuts perquè l’Ibersol CBT anotés la primera cistella, i ho feia Torres, perquè després David Fernández igualés el partit a 4 punts. L’anotació dels dos equips era baixa i s’imposaven les defenses i els errors. David Fernández apareixia amb un triple per equilibrar forces, però el CB Valls posava una marxa més per aconseguir una renda de vuit punts (7 – 15). Quan Jaume anotava un triple a poc per acabar el quart, el CB Valls responia de la mateixa manera (10 – 18).

Amb l’inici del següent quart, els visitants aconseguien per primera vegada un +10, que deixava l’equip de Berni noquejat i sense idees. Als blaus no els sortia res del que provaven, davant la desesperació de l’equip i de la grada, mentre que els vallencs ho aprofitaven per anar ampliant la diferència (11 – 23). Joan Güixens, també de tres, feia baixar aquesta diferència per sota de la barrera psicològica dels deu punts, però a l’altre costat de la pista, la defensa blava no era efectiva ni contundent. L’Ibersol CBT reaccionava tímidament, amb una treballada cistella de Sorolla i amb un parell de bones accions defensives (22 – 27). El CB Valls no afluixava i seguia posant contra les cordes els blaus, però les cistelles de Torres i David Fernández, de tres, seguien mantenint l’equip a una distància prudencial. Una vegada més, quan millor estaven els blaus, JJ Miguel anotava per deixar un marcador de 31 a 38 al descans.

El CB Vallls sortia amb la mateixa intensitat de vestuaris, però l’equip de Berni trobava en Jaume Zanca la solució ofensiva. Un 2+1 posava els seus a dos punts (38 – 40). Torres també convertia un altre 2+1, i apareixia amb una altra cistella marca de la casa (43 – 44). Quan millor estaven els blaus, els vallencs apretaven de nou i es posaven sis punts per sobre. David Fernández reduïa la diferència amb un triple i Dani Tugores posava el seu equip per davant per primer cop en el partit amb cinc punts consecutius (51 – 49), i obligava a Oriol Pozo a sol·licitar temps mort. Amb aquest resultat s’arribava al final del tercer quart.

Un Ibersol CBT en dinàmica ascendent anotava tres triples consecutius només obrir-se els darrers deu minuts. Tugores, Zanca i Fàbregas portaven la diferència fins als 11 punts (60 – 49). Però l’alegria durava poc al bàndol tarragoní perquè un parcial de 0 a 7 del Valls tornava a igualar les forces (60 – 56). Als dos darrers minuts de partit s’hi entrava amb un avantatge de sis punts per a l’Ibersol CBT. Una renda que han estat capaços d’ampliar amb un nou triple de Fernández i deixar el derbi a Tarragona amb un resultat de 67 a 58.