.

La banqueta del CBT. Foto: Cedida

Gran victòria de l’Ibersol CBT en la sempre difícil pista del CB Roser, fonamentada en un espectacular tercer quart on les defenses alternatives i el joc combinatiu dels de Berni van aconseguir minimitzar les virtuts d’un rival molt intens i amb molt caràcter. A més a darrera hora, Estebanell es va sumar a la llarga llista de baixes, a causa de molèsties al peroné. Els millors del partit per part blava van ser: Adrià Duch amb 16 punts i 15 de valoració i Buscail i Fernández amb 13 de valoració cadascun.

La primera la feien els visitants després d’un inici dubitatiu per part dels dos conjunts, Sisco, però igualava ràpidament el marcador. Ousmane ajustava el marcador. En aquest inici els locals portaven la iniciativa en el seu joc basat en la intensitat a ambdós costats de la pista. Moment de triples al partit amb un per cada banda (13-10). Espectacular triple d’Adrià Duch des de molt lluny per ajustar el marcador. El final arribava amb un marcador de 17 a 15.

El segon quart començava amb un triple de David Fernández posant per davant per primer cop als blaus. Una maca combinació entre Duch i JJ finalitzava amb cistella de l’últim (19-21), demanava temps mort Hereza. Dues cistelles consecutives dels visitants donaven el màxim avantatge en el marcador quan restaven cinc minuts per arribar al descans (19-25). Demanava temps mort Berni per reordenar l’equip a manca de dos minuts pel descans (23-26). Adrià Duch tornava a encertar de tres i JJ rematava al contraatac, demanava temps mort el CB Roser a manca de 4 segons per arribar al descans. Els locals aconseguien i anotar i s’arribava al descans amb un marcador de 25-31.

En la sortida del descans, David Fernández encertava des del triple i els visitants refugiats en una defensa zonal aconseguien minimitzar l’atac local (25-34). Dues cistelles consecutives d’Ousmane donaven embranzida a l’equip, i l’entrenador barceloní demanava temps mort (25-38). Roser trencava el parcial amb una cistella de Tubert, però Buscail la tornava a l’altra banda. El ritme en aquests primers cinc minuts era totalment dominat pels visitants que anotaven i tancaven la cistella (27-44). Sisco Moreno aconseguia una gran cistella amb addicional i els locals tornaven a demanar temps mort. Gran tercer període dels de Berni que eren clar dominadors (28-48). Duch seguia en ratxa i aconseguia un nou triple, que ràpidament contestaven els locals. El final arribava amb un marcador de 35 a 54.

L’inici del darrer període va començar amb molta embranzida local, que intentaba retallar distàncies al més ràpidament possible. Els tarragonins, però seguien donant una bona versió per intentar que els barcelonins entressin de nou al partit. Una recuperació local finalitzada en safata obligava Berni a demanar temps mort, restaven quatre minuts (47-60). Un triple dels barcelonins els posaven de nou al partit, quan tot just restaven 4 quatre minuts per finalitzar, però Duch encara no havia dit l’última paraula i el contestava ràpidament. El partit guanyava en emoció a mesura que es descomptaven minuts. Restaven dos minuts i mig i el marcador reflectia un 54-63 favorable als blaus. Dues cistelles consecutives locals obligaven Berni a demanar temps mort, restaven dos minuts (57-63). Espectacular i necessària cistella de David Fernández (57-65). Restaven onze segons i es recuperava la pilota, Berni demanava temps mort (58-65). Final a l’Estació del Nord amb un marcador de 58-65.