.

Un moment del partit contra el Valladolid. Foto: CBT

Després de la desfeta el passat dimecres a la pista del Gandia i amb els ànims tocats, el CBT afrontava el partit contra CBC Valladolid amb la necessitat de guanyar per no perdre la pista a la zona mitja-alta de la classificació. I així ho fet, amb solvència, rigor i sabent sobreposar-se a les dificultats plantejades durant els 40 minuts de joc.

El CBT ha necessitat que passessin uns pocs minuts per començar a fer funcionar la màquina. Després que el Valladolid agafés el primer avantatge, Xavi i Ferran Torres, recuperat a última hora per a disputar el partit, han pres la iniciativa i han capgirat el marcador. A partir d’aquest moment però, el primer quart ha passat a caracteritzat-se per la igualtat i per no trobar un dominador clar de l’electrònic.

Quan el CBT trobava la manera de superar el rival a base de triples (Orion, Xavi, Salim i Dani), el Valladolid no deixava que la diferència fos de més de quatre punts. No ha estat fins al darrer minut d’aquest primer quart que els de Berni han aconseguit el màxim avantatge fins al moment (+6), el que els ha permès iniciar el el segon període amb més garanties.

Els visitants s’han mostrat més concentrats amb l’arracanda del segon quart, portant els atacs del CBT al límit de la possessió i sent molt més agressius defensivament. Tot i els bons minuts de David Fernández, amb jugades de qualitat i amb molta intensitat per robar pilotes, el Valladolid ha aconseguit posar-se a tan sols dos punts. Ha estat en aquest moment, quan el CBT s’ha vist entre les cordes, que els de Berni han posat una marxa més per desencallar el partit. Liderats per Fernández, el CBT ha desplegat el millor joc, anotant de 3 i amb uns bons Dani i Ferran, el millor dels blaus, i portant la diferència fins als 10 punts (48 – 38). Un final de quart espès ha portat el Valladolid a reduir la diferència i marxar als vestidors cinc punts per sota (48 – 43).

L’inici del tercer quart no podia haver estat millor. Un triple de Salim i unes molt bones defenses han portat el CBT a marxar de 12 molt fàcilment i en menys de dos minuts. I lluny d’abandonar aquesta dinàmica, els de Berni no han fet sinó allargar-la i ampliar les diferències. El Valladolid ha estat totalment a mercè del conjunt blau en aquest tercer quart, i el CBT ha jugat a plaer. Ferran Torres ha obert una distància de 17 punts, fet que ha deixat els castellans amb un peu fora del partit. En el tram final del tercer quart, el Valladolid ha aconseguit portar la diferència als 9 punts (67 – 58).

Amb deu minuts per decidir el vencedor, el Valladolid encarava sense complexes el darrer quart. El CBT, per la seva banda, només havia de mantenir la renda. Gallardo se sumava a la festa amb un nou triple només començar, i Ferran tornava a portar l’avantatge als 12 punts. Els visitants ho intentaven, sobretot a través de De la Fuente i Miguel González, però sempre es trobaven amb una gran resposta per part dels homes de Berni Álvarez. El final del partit ha estat un tràmit, i el CBT ha aconseguit d’aquesta manera, tornar al camí de la victòria i sumar la segona victòria al Serrallo (83 – 73).