.

El CBT tanca una temporada sensacional.

El Club Bàsquet Tarragona ha caigut amb el cap ben alt en el quart partit de les semifinals del play-off d’ascens davant l’Araberri (67-68). Els de Berni Álvarez estaven obligats a guanyar per forçar el cinquè encontre. D’aquesta manera, el CBT tanca una temporada excel·lent, que ha de marcar el camí cap a futurs èxits.

Partit diferent el que ha plantejat el CBT respecte el de fa dos dies. El primer parcial de 5-0, amb triple de Miquel Salvó inclòs, ha fet preveure que el quart enfrontament amb Araberri seria diferent. Els blaus han cedit només dos punts en tres minuts, el que demostrava la intensitat defensiva dels de Berni. A quatre minuts pel final, el CBT doblava en punts al seu rival (14 – 7) i provocava les pèrdues de pilota d’Araberri al seu camp. Sota la cistella blava, els homes alts intimidaven i aconseguien dominar el rebot ofensiu. Ha estat llavors quan el CBT ha decidit marxar en el marcador. Gallardo, Salvó i Orion, amb un triple cada un, han portat el seu equip cap als 28 punts. Mentrestant, Ferran Torres i sobretot David Mesa, han signat uns molt bons 10 primers minuts.

Amb l’inici del segon quart, Araberri ha reduït la diferència que havia aconseguit el CBT en deu minuts. Així, el conjunt basc, dirigits per un gran Santana i amb l’encert de Bulic i Buesa, ha aconseguit posar-se a tan sols dos punts dels locals, que han perdut el domini del partit. Amb cinc minuts disputats d’aquest segon quart, Araberri ha trobat la manera de capgirar el marcador. Els de Berni però, no han deixat que el rival agafés el control del partit i ràpidament han tornat a dominar el marcador. Mesa primer, i David Fernàndez després, han mantingut vius els seus. La igualtat però ha estat la protagonista del segon quart, i els jugadors han marxat al descans amb un marcador que reflexava un 39 a 39.

A la represa, Araberri ha sortit més encertat de cara a cistella que el CBT. Els de Berni s’han ofuscat en atac, mentre que el seu rival sí que ha trobat el camí per obrir una petita escletxa de quatre punts en el marcador. Miquel Salvó ha sortit a desencallar l’atac del seu equip, i amb dos triples consecutius a apropat els seus a tan sols un punt i amb tres minuts encara per jugar-se del tercer quart. Els de Berni han sabut jugar amb el cap fred, i tornar a recuperar una renda de quatre punts que no han deixat escapar fins al final del tercer quart (56 – 52).

Quedaven 10 minuts per decidir un partit igualat i vibrant a parts iguals. Araberri no volia arribar al cinquè partit i ha començat el darrer quart capgirant de nou el marcador. Els de Berni s’han topat amb quatre atacs consecutius que no han obtingut recompensa mentre que un triple de Bulic ha tornat a posar un +4 favorable a Araberri (58 – 62). Orion, que avui ha jugat a mig gas per culpa d’una malaltia, ha tret forces per posar-se l’equip a l’esquena i dirigir els seus. L’últim minut ha estat d’infart. El Serrallo ha estat el de les gran ocasions i no ha deixat mai de banda el seu equip, que el necessitava més que mai. A 30 segons pel final, el partit estava empatat a 67 punts. Araberri ha disposat de dos tirs lliures a falta de cinc segons, dels quals n’ha convertit un, el definitiu per posar el 67 – 68 final. Un darrer intent d’Orion a l’últim segon no ha servit per aconseguir la victòria.

Acaba d’aquesta manera una magnífica temporada pel CBT, en la que ha aconseguit arribar a semifinals del Play off d’ascens a LEB Or, un fet gairebé impensable a principis de temporada.