.

Un moment del derbi viscut al Serrallo. Foto: Juan Carlos Borrachero

L’Ibersol CBT s’ha endut de carrer el gran derbi provincial de bàsquet per un apabullant 83-49.

El CBT i CB Valls es retrobaven al Serrallo 13 anys després en partit de lliga regular. Els dos equips preveien un partit igualat, però aquesta esperada igualtat només ha durat els 10 minuts del primer quart. A partir d’aquí, els homes de Berni Álvarez han realitzat un partit molt complet en tots els aspectes, oferint jugades espectaculars que el públic del Serrallo, amb la millor entrada de la temporada, ha sabut apreciar. Tots els jugadors del CBT han mostrat una gran concentració i l’equip s’ha mostrat molt fiable i efectiu de cara a cistella. El CB Valls no ha pogut fer res per contrarrestar el gran partit de l’Ibersol CBT. Ferran Torres, amb 25 punts, 12 rebots i 33 de valoració final ha estat el millor jugador del partit.

Com era d’esperar, el partit ha començat molt igualat, fins que Edwards ha anotat un triple per agafar el primer +3 d’avantatge pel seu equip. Ha estat llavors quan ha aparegut Adrià Duch amb dos triples consecutius per ficar els seus per damunt en el marcador. Tot i això, el Valls no estava disposat a abaixar els braços a les primeres de canvi i ha sabut tornar a igualar el partit. A base d’una forta defensa des de la primera línia i a l’encert de jugadors com Llagostera, Boada o Edwards el primer quart ha finalitzat amb igualtat màxima en el marcador (16 – 16).

Els següents deu minuts han començat bé gràcies a un dos més un convertit de Jaume Zanca. El Valls ha comès un parell d’imprecisions en aquest inici de quart que l’Ibersol CBT ha sabut aprofitar amb un triple de Tugores i el treball defensiu en equip per portar el marcador al 24 – 18 amb tres minuts de quart jugats. En aquest punt, els de Berni Álvarez tenien el partit control·lat i el Valls es mostrava amb falta d’idees per anotar amb facilitat i frenar els atacs blaus. El CBT seguia anotant fins aconseguir una renda de deu punts (30 – 20) a gestionar durant els tres minuts que quedaven fins arribar al descans. Els blaus sabien jugar amb els nervis del partit, en canvi els vallencs els acusaven, amb tirs forçats i pèrdues de pilota. Berni demanava calma als seus jugadors per marxar a vestidors amb un resultat de 39 – 23.

En tornar del descans, el partit seguia amb la mateixa dinàmica. El Valls no sabia com aturar les embestides locals: Torres a la pintura i Duch des de la línia de tres posaven una important diferència de +24 (48 – 24). Els visitants estaven desconnectats i el CBT, fent un partit molt complet en totes les facetes del joc, imposava la seva llei. Ferran posava el Serrallo d’empeus agafant el rebot defensiu i emportant-se la pilota tot sol per anotar gairebé a plaer . La diferència marxava fins als 30 punts (58 – 28) amb poc més de tres minuts per acabar el tercer quart. El Valls no podia fer res amb la instensitat que mostraven els blaus, amb una efectivitat aplastant que deixava en evidència els atacs vallencs a l’altre costat de la pista. El final del quart servia perquè David Loras, del júnior del CBT, anotés els seus primers dos punts amb el primer equip. A la finalització del quart, el derbi era totalment blau amb un marcador de 65 – 36.

L’Ibersol CBT no perdia ni la concentració ni la intensitat; i així ho demostrava Dani Fernández forçant una pèrdua rival només començar. Zanca sumava un triple més al seu equip per mantenir la diferència en els 30 punts i Ferran Torres seguia mostrant-se imparable amb el seu particular recital. El darrer quart era tan sol un tràmit on el Valls només volia reduir la diferència el màxim possible. El Serrallo reconeixia el treball exhaustiu de tots els jugadors amb una ovació a cada un d’ells i en finalitzar el partit. El derbi s’ha tenyit de blau amb un resultat final de 83 a 49.