.

Celebració de l'equip després de la victòria. Foto: CBT

Celebració de l’equip després de la victòria. Foto: CBT

Darrer partit de la Fase Final de la Lliga EBA d’Ascens a LEB Plata, on els dos equips tenies opcions per pujar directe, per quedar segons i jugar la repesca i quedar eliminats. Tot era possible, però el que tenia clar l’IBERSOL CBT és que volia guanyar el partit i no especular.

Berni va fer un canvi respecte al cinc inicial dels dos primers dies, treien a David Fernández, Adri Duch, Kristian Mendes, Alex Doche i Ousmane Ndour. I el partit no podia començar millor per l’IBERSOL CBT, aconseguint Adri Duch al cap de pocs segons de començar, el primer triple del partit.

Durant els primers minuts de partit, el control va ser de l’IBERSOL CBT, que en atac trobava opcions relativament còmodes per anotar. A la meitat del primer quart, el marcador era d’11-7 i un triple d’Alex Doche, posava el 14-7 a l’electrònic, obligant a l’entrenador del conjunt d’El Pinar a demanar el primer temps mort del partit.

Després del temps mort del conjunt malagueny el partit va continuar amb la mateixa dinàmica. Control del partit de l’IBERSOL CBT que amb un Alex Doche espectacular arribava al final del primer quart amb un 26-18 al marcador.

L’inici del segon quart, el conjunt malagueny, anotava amb més facilitat i retallava les diferències (32-27). Berni tornava a David Fernández i Ousmane Ndour a pista. La sensació era que l’IBERSOL CBT tenia controlat el partit, però sense diferències més enllà dels quatre, sis punts.

El partit entrava en una fase d’intercanvi de cistelles, on els àrbitres van agafar el protagonisme del partit, assenyalant molts faltes a l’IBERSOL CBT, on Méndez, Buscail i Osmane van arribar el descans amb tres faltes. El partit estava molt travat i al descans es va arribar amb un ajustat 43-38.

L’inici del tercer quart, va començar amb moltes imprecisions per part dels dos equips. Al cap de tres minuts Mendes i Ousmane havia fet la quarta falta i amb la quarta de Buscail que li havien assenyalat abans del descans, posava en moltes dificultats a l’IBERSOL CBT.

I aquí va aparèixer per primera vegada l’èpica del CBT. L’equip gràcies a una defensa agressiva, aconseguia un parcial de set zero, que posava el 58-48 al marcador. L’entrenador visitant demanava temps mort. Després del temps mort la dinàmica no va canviar i l’equip cada vegada es trobava més còmode damunt la pista, però a dos minuts per arribar al final del tercer quart, de forma inexplicable els àrbitres van xiular una segona tècnica a Berni Àlvarez, que tornava a ser expulsat.

Però l’equip es va seguir amb el seu ritme. Al final del tercer quart es va arribar amb 69-54 i les diferències es van incrementar fins a arribar als vint punts durant el darrer quart. La victòria i l’ascens estava a tocar, però encara s’havia de suar i l’equip ho va fer.

Al final, després d’una fase final èpica, l’IBERSOL CBT aconseguia la victòria i l’ASCENS A LEB PLATA.