.

Una jugada del partit d'ahir. Foto: Cedida

Una jugada del partit d’ahir. Foto: Cedida

Després d’una pretemporada irregular, un any més el CB Tarragona 2017 començava el seu periple per la LEB Plata. I ho feia a Gernika, on el Zornotza es veia obligat a jugar per les inundacions que va patir el seu pavelló fa unes setmanes.

Berni podia comptar amb la plantilla al complet. Tots els jugadors en perfecte estat i sense cap problema previ.

I el partit va començar amb molts nervis per part dels dos equips. Cap dels dos equips es trobava còmode damunt de la pista. Va ser Zornotza qui va aconseguir asserenar-se primer i agafar el control del partit gràcies també a l’efectivitat en el tir exterior. Però el CB Tarragona 2017, poc a poc es va anar refent i va aconseguir gràcies a una bona defensa agafar una petita renda al marcador, 10-15.

Quan faltaven poc més de dos minuts pel final del primer quart i després que Zornotza igualés el partit a 15, Berni va demanar el seu primer temps mort del partit. L’equip va reaccionar i l’aportació ofensiva sobretot de Dani Martínez (22 punts al final del partit) i Salim Gloyd (18 punts al final del partit), amb tres triples entre els dos, l’equip va aconseguir arribar al final del primer quart amb una clar 17-27.

Però l’alegria va durar poc. A l’inici del segon quart va aparèixer el gran perill ofensiu del l’equip basc. Gantt que fins el moment havia estat apagat. Amb només tres minuts va aconseguir 9 punts consecutius que van posar el marcador en un ajustat 26-27. Berni obligat a demanar el seu segon temps mort, va aconseguir parar el parcial, però el partit tornava a estar igualat. Els dos equips canviaven cistelles, arribant-se a la mitja part amb un ajustat 39-41.

El tercer quart no va començar malament. L’equip es trobava còmode en atac i amb una bona defensa, aconseguia tornar a agafar una petita renda al marcador (44-53). A part la quarta falta personal de Gantt, va obligar al tècnic local a reservar-lo a la banqueta.

Però aquí no es va acabar la reacció. Dani Martínez va aparèixer de nou. Tres triples seus van obrir una  diferència important al marcador, 51-64. Zornotza evidentment no va deixar que la diferència s’ampliés i en algun moment va aconseguir baixar del llistó dels deu punts, però al final del tercer quart es va arribar amb 58-69.

Quedaven deu minuts per confirmar el treball fet. La sensació general al pavelló de Gernika, es que ho tornava a aparèixer el Gantt del segon quart o el partit podia agafar un clar color blau. L’entrenador local va tornar a posar en pista a l’aler americà, quan només havia passat un minut del inici del darrer quart. Totes les mirades anaven cap a ell, però Xavi Hernàndez el va defendre de forma excel·lent durant els seus primers atacs i Zonotza es va anar apagant poc a poc.

La diferència s’acostava als vint punts, 64-83 amb poc més de quatre minuts per jugar. El partit estava encarrilat i només s’havia de tancar. Berni en un temps mort demanava calma i cap fred als seus jugadors. L’equip local es va posar a pressionar tota la pista, aconseguint retallar les diferències fins els tretze punts, 70-83, quan faltaven dos minuts pel final, però la reacció local es va quedar aquí.

Al final 74-90. La primera victòria de la temporada va viatjar cap a Tarragona i sobretot les bones sensacions que va donar l’equip.