.

Els blaus han perdut per deu punts de diferència

El CB Salou s’ha endut el gran derbi tarragoní en imposar-se per deu punts (89-79) a l’Ibersol CBT.

L’Ibersol CBT tenia avui un partit difícil a la pista del CB Salou. Un derbi tarragoní contra un equip que venia de guanyar els 5 dels seus últims 6 partits. Com era d’esperar, els locals han fet un partit molt seriós, dominant-lo gairebé de principi a fi. Només el tercer quart i els primers cinc minuts de l’últim han fet somiar a l’Ibersol CBT amb la victòria. El millor jugador de l’Ibersol CBT i del partit ha estat Ferran Torres, amb 21 punts, 9 rebots i 28 de valoració.

El partit començava amb els locals anotant primer però amb Torres capgirant el marcador amb un triple. Amb el partit igualat a 5 punts, els dos equips cometien imprecisions als dos costats de la pista. Fins que els blaus aconseguien un parcial de 0 – 4 i decantaven el marcador al seu favor amb gairebé cinc minuts disputats. Els locals no trobaven cistella amb facilitat mentre que sí que ho feia Jaume Zanca, col·locant un 5 a 11 al marcador favorable al seu equip. Aquesta diferència esperonava al CB Salou, que aconseguia igualar el partit a 14 punts quan faltaven menys de tres minuts per acabar el quart. Zanca s’erigia com la solució en atac, però els salouencs, amb dos triples i una bona defensa a final de quart, aconseguien capgirar el marcador (22 – 18).

Els blaus s’apropaven a l’inici del segon quart amb un triple de Guillem Fàbregas, però els locals tornaven a imposar una diferència de +6 i controlaven el partit també a nivell defensiu. Els de Berni Álvarez no es trobaven còmodes i els triples i les cistelles del CB Salou només feien que donar energia als grocs, mentre que l’Ibersol CBT es trobava fora de joc (38 – 27, minut 5). El temps mort demanat pel tècnic blau servia perquè els seus aconseguissin un 0 – 4 per retallar diferències. El CB Salou però, se seguia trobant còmode sobre la pista i no li tremolava el pols a l’hora de llençar de tres i fer mal als blaus a base de triples. Aquesta seguretat al bàndol local feia que l’Ibersol CBT es mostrés molt imprecís a l’atacar i poc contundent en defensa. Intentaven millorar aquest aspecte al final del quart, però els equips marxaven a vestidors amb un resultat de 54 a 35.

L’Ibersol CBT sortia molt endollat del descans, amb un parcial de 0 a 6. Els de Berni desprenien un altre aire, eren més efectius i més intensos. Això també passava factura al CB Salou, que ja no disponia de tirs tan clars. Amb poc més de cinc minuts jugats, els locals només aconseguien 4 punts, pels 14 dels blaus (58 – 49). Els de Tarragona seguien retallant la distància que reflectia el marcador i provocava les pèrdues de pilota del conjunt local. Només a l’últim minut del quart els blaus es mostraven més imprecisos, i el resultat es quedava en 65 a 58, després d’un triple de Duch sobre la botzina.

L’equip de Berni es posava a només cinc punts quan començava el darrer període. Amb molt per jugar-se, l’Ibersol CBT havia tornat de ple a la lluita pel partit. El CB Salou mantenia aquesta renda durant uns minuts, fins que Torres, amb un 2+1 posava els seus a només dos punts (71 – 69). A l’equador del quart, el CB Salou resorgia per anotar dos triples consecutius que deixaven un marcador de 77 a 70. Els locals no estaven disposats a afluixar en aquest moment decisiu del partit i l’Ibersol CBT es veia sorprès per aquesta reacció. Un nou triple local a falta de dos minuts tornava a posar el +10 favorable a l’equip de Jesús Muñiz (84 – 74), i un altre triple d’Eloi Galofré dilapidava totes les aspiracions dels tarragonins. Un darrer minut de tràmit serviat per tancar el partit amb un resultat de 89 a 79.