TOTS 21

Diana Salvadó és candidata socialista a les eleccions europees per Tarragona

Diana Salvadó és candidata socialista a les eleccions europees per Tarragona

“El cavernícola i la superioritat dels homes”, aquest és el titular…de què? d’una revista socialista? d’algun bloc d’una associació de defensa dels drets de les dones? D’algun mitjà de comunicació progressista? Doncs no. Així defineix al senyor Cañete, candidat del PP a les eleccions europees, ni més ni menys que Die Welt, òrgan conservador i un dels diaris de referència a Alemanya. I no només això si no que el diari alemany parla de “la tempesta d’indignació a Internet provocada per l’exabrupte masclista de Cañete” a qui defineix com a “#HomoCañetus, un successor directe dels habitants de les cavernes ibèriques».

I no es tracta d’un fet puntal, la veritat és que la prepotència masclista de Cañete i el seu menyspreu cap a les dones ha tingut un impacte molt gran a la premsa internacional. No tan sols és Die Welt, si no que són molts els diaris de referència internacional com Financial Times o l’influent The Guardian els que reprodueixen i censuren el que anomenen com a “masclisme de vell i arcaic estil” de Cañete i del PP. Des dels temps que Berlusconi imposava el seu particular estil masclista no trobàvem, de fet, un rebuig tan generalitzat i universal.

Ha fet això reflexionar al PP que continua encara sense obrir la boca per censurar el masclisme del seu candidat? Doncs sembla que no. Primer es van quedar descol·locats veient com la candidata socialista guanyava clarament el debat electoral, després van fer mutis quan Cañete va exposar-nos la seva teoria de què les dones són intel·lectualment inferiors als homes. Ara, davant de l’allau de critiques provinents de tot el món (incloses, és de justícia dir-ho, les de la dreta civilitzada europea), han decidit cancel·lar totes les entrevistes que Cañete tenia previst de fer fins al final de la campanya (no sigui que el candidat del PP continuï verbalitzant la seva singular visió sobre la capacitat intel·lectual de les dones).

I no només això! En un exercici de doble pirueta mortal sense xarxa intenten ara convertir al victimari en víctima. Mirem, si no, el que deia ahir mateix a Tarragona la senyora de Cospedal, ni més ni menys que la secretària general del PP, que va acusar als socialistes de “voler esmicolar Miguel Arias Cañete”, enmig de l’ovació dels militants del PP, dones incloses. Realment els dirigents del PP ja fa temps que han demostrat una capacitat insuperable per ser immunes a qualsevol reflexió, no diré ja crítica. En aquesta línia, la senyora de Cospedal deu pensar que la condemna al masclisme exhibit per Cañete per part dels mateixos mitjans conservadors com Financial Times, Die Welt, etc. formen part del que durant el franquisme es coneixia com “la conspiración internacional judeo-masónica-rojo-separatista” i que el senyor Cañete en realitat es mereix un homenatge per la seva “caballerosidad propia de un hidalgo español”. En fi…

Els socialistes lluitem per la dignitat i els drets i llibertats de les dones a la nostra societat i condemnem rotundament el sexisme de Cañete i del PP. Uns drets i unes llibertats que passen per aturar la insensata reforma de la llei de l’avortament que ara Rajoy té amagada en un calaix però que traurà després de diumenge i voldrà aprovar si guanya les eleccions. Una llei que també ha comportat el rebuig pràcticament unànime a la nostra societat i a Europa perquè implica acabar amb l’avortament legal i segur que existeix avui al nostre país i tornar a l’avortament clandestí que hi havia en els temps del franquisme. Un retrocés que no evitarà els més de 100.000 avortaments que es produeixen cada any a Espanya però que obligarà a moltes dones que no puguin viatjar a l’estranger a avortar en condicions de salubritat a fer-ho de manera clandestina, amb més dolor, patiment i amb un risc real per a la seva salut.

De nosaltres, del nostre vot a la candidatura socialista diumenge, depèn evitar-ho.

Diana Salvadó és candidata socialista a les eleccions europees per Tarragona