.

.

TOTS 21

L’alcalde, la il.lustradora Maga i la regidora Montse Anglès, davant el mural. Foto: Tots21

La il.lustradora Maga, acabant el mural. Foto: Tots21

Els i les alumnes/as de segon i tercer d’ESO de l’Institut-Escola L’Agulla del Catllar han portat a terme aquesta setmana un taller sobre feminisme i igualtat de gènere des d’una perspectiva laboral, finançat per l’Ajuntament del Catllar a través d’una subvenció estatal.

El taller l’han culminat des del dijous fins aquest dissabte amb els alumnes pintant un mural a la paret de la Cooperativa del Catllar que dona a la plaça Pau Sulé i Mensa, ajudats per l’artista Maga Illustration. Tot ha acabat aquest dissabte al migdia amb la festa del Gaia, un riu lila, un acte obert a tot el públic i amb actuació musical i food truck de vins inclosa.

Aquesta setmana, els alumnes han gaudit de fins a 40 tallers, confegits per la Cooperativa Combinats, que ha aportat les eines perquè els alumnes puguessin treballar temes com la transexualitat o qui s’encarrega de parar la taula a les llars, obrint una mirada de gènere als adolescents des de l’enfoc laboral, apuntava a Tots21 Jordi Collado, un dels responsables de la cooperativa.

Els alumnes, treballant el mural aquesta setmana

Han ajudat a muntar crèdits de síntesi en clau de gènere. Al mateix temps, la tasca pedagògica ho és també per als professors i professores, que acabats els tallers disposen d’eines per continuar la tasca amb l’alumnat a partir de l’aprenentatge amb els tallers, amb l’objectiu de perseguir la igualtat de gènere i lluitar contra els masclismes i els seus estereotips.

La il.lustradora Maga s’ha encarregat de fer-los un curs i recollir les inquietuds amb perspectiva de gènere, de manera que entre l’alumnat i la dibuixant ha sorgit el mural, on es representen cinc dones de diferents oficis: una pagesa, una peixatera, una científica, una obrera i una artista. En el cas de la pagesa, l’artista i la peixatera es tracta de dones reals del Catllar pintades a partir de fotografies.

L’alcalde, Joan Morlà, ha destacat l’interès del consistori a empodear la dona amb un conjunt d’accions que tenen la seva fita en el pla d’Igualtat que s’està elaborant des de l’Ajuntament i del que ja hi ha una diagnosi feta, assenyalava a Tots21 la regidora Montse Inglès, membre de la comissió municipal sectorial de Benestar Social i Igualtat.

J. Garcia