.

El festival va programar 11 concerts del 29 de juliol al 7 d’agost. Fotos: Ajuntament

El Castellvell MusicFest (CFM) 2022, que va programar 11 concerts del 29 de juliol al 7 d’agost, va tancar diumenge la tercera edició amb un èxit de públic de 3.500 persones. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castellvell del Camp i l’Associació Cultural Musical Ars Aurea Sonora -organitzadors del festival- van presentar un programa amb propostes per a tots els públics d’estils diversos tant de músics de prestigi internacional com d’artistes locals. En general, la pluja va ser respectuosa amb el festival, tret del dia de l’espectacle audiovisual ‘Layla’, del grup Hemiòlia, que es va haver d’ajornar fins el proper 26 d’agost.

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, s’ha mostrat molt satisfet d’aquesta tercera edició: “Després de dos anys marcats per la pandèmia, s’ha complert el seu objectiu, amb un cartell molt bo i per a tots els públics”. De cara a la propera edició, el batlle va anunciar que “ens plantegem anar incorporant coses, com ara algun espectacle de dansa, i fomentar encara més la participació de la gent jove i els nous talents musicals de Castellvell”.

El president de l’Associació Cultural Musical Ars Aurea Sonora, Jordi Borràs, ha fet una valoració molt positiva d’aquesta tercera edició: “Estem molt satisfets d’haver aconseguit l’equilibri i la transversalitat que buscàvem quan planificàvem aquesta edició i hem vist que ens ha donat uns resultats de públic molt bons”. Borràs pronostica que, si es vol consolidar l’actual format d’11 concerts, “caldrà fer un esforç logístic i pressupostari de cara a properes edicions”. Pel que fa als escenaris del festival, l’organitzador és partidari de consolidar els actuals -el Pati del Consultori, La Pista i l’ermita de Santa Anna- i explorar-ne algun de nou, com ara l’antic celler de la Cooperativa, que ha passat a ser de titularitat municipal.

El director artístic del MusicFest, Dani Sanxis, ha destacat la diversitat d’estils que s’han vist al festival (clàssica, jazz, pop, rap, concerts familiars,..), alhora que ha recordat els preus assequibles del festival que han permès a tothom l’accés a música de qualitat.

Homenatge a Emília Briansó

El president de l’Associació Cultural Musical Ars Aurea Sonora, Jordi Borràs, i l’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, van lliurar a les filles d’Emília Briansó -Carme i Emi- una placa en homenatge a la professora de música Emília Briansó. Foto: Ajuntament

D’altra banda, el diumenge 7 d’agost, coincidint amb el concert de cloenda del festival, “Souvenirs”, a càrrec d’Ars Aurea Ensemble, es va fer una dedicatòria d’homenatge a la professora de música, Emília Briansó i Herèdia, que va traspassar el passat mes de febrer. A la mitja part del concert, el president de l’Associació Cultural Musical Ars Aurea Sonora, Jordi Borràs, i l’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, van lliurar a les filles d’Emília Briansó -Carme i Emi- una placa en homenatge de la que va exercir, durant molts anys, de professora al Conservatori de Música de Reus de la Diputació.

Jordi Borràs recorda que “va ser una dona que va treballar incansablement durant tota la seva vida a ensenyar música i a formar musicalment a les persones”. Cal recordar que les filles de la Sra. Briansó van fer una donació a Ars Aurea Sonora d’una valuosa dotació de material pedagògic i bibliogràfic musical.

Per la seva banda, l’alcalde va anunciar durant els parlaments la voluntat de l’Ajuntament de dedicar a l’Emília el nom d’un carrer o d’una plaça.

L’altra sorpresa de la nit se la va emportar el mateix director artístic del festival, el músic Daniel Sanxis, quan Ars Aurea Sonora li va entregar una placa de reconeixement pels 20 anys de treball per la música al municipi: “Gràcies a ell hem descobert moltes possibilitats i ens ha obert moltes portes a molts bons músics d’Europa”, afegeix Borràs.

Redacció