.

.

TOTS 21

La projecció dona la benvinguda als visitants del Castell del Paborde.

Una projecció sobre el terra explicant la història de la Selva donarà, a partir d’ara, la benvinguda a les persones que visitin el Castell del Paborde. Es tracta d’una iniciativa ja contemplada en el pla museístic que es va redactar amb la rehabilitació del Castell fa una dècada; un projecte que l’Ajuntament ha decidit reprendre recentment.

L’empresa ‘La Brida. Cultura d’Espais’ ha estat l’encarregada d’elaborar el muntatge audiovisual, que guia l’espectador a través dels primers jaciments fins a l’actualitat. Ho fa amb peces musicals que identifiquen cada època, infografies i fotografies que es comparen amb altres de més recents per evidenciar els canvis que ha sofert la vila.

Segons la representant de La Brida, Anna Figueras, “aquesta projecció és una continuació del projecte museogràfic reaitzat fa deu anys” i que ja contemplava aquesta actuació. “És la visió de la construcció de la vila, des dels seus orígens fins a l’actualitat».

De la planificació inicial només restarà per completar la museització de l’espai de La Presó, i que el consistori es marca iniciar properament. Segons el regidor de Cutura, Jordi Vinyals, amb aquesta darrera peça «completarem el conjunt».

Redacció