.

.

TOTS 21

Ignacio Gervás, capità de l’equip espanyol de golf als Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Foto: Ten-Golf.com

Ignacio Gervás, capità de l’equip espanyol de golf als Jocs Mediterranis Tarragona 2018, afirmava en una entrevista a Ten-Golf.com poques hores abans de l’inici de la competició a les instal·lacions del Golf Costa Daurada entre el 25 i el 28 de juny, que «les expectatives són altes i anem amb molt optimisme a guanyar medalles».

Integrat de nou dins el Programa Olímpic a Rio de Janeiro 2016 després de més de cent anys d’absència, Gervás considera que la presència del golf en els Jocs Mediterranis «constitueix una gran oportunitat per al nostre esport. Ho vam fer força bé a Rio de Janeiro fa un parell d’anys i és un bon moment per tornar a demostrar la nostra vàlua, per afermar-nos».

Gervás manifesta que l’equip espanyol masculí, integrat per l’asturià Iván Cantero, el gadità Mario Galiano i el barceloní Álvaro Velasco, «és bastant sòlid, una bona combinació de veterania, gràcies a la presència d’Álvaro, i de frescor, la qual aporten dos joves com Iván i Mario, amb molt talent i moltes ganes de fer-ho bé. A més, aquests dos últims han abandonat recentment el món amateur, on han jugat junts en moltes ocasions, de manera que estic segur que ho van a fer molt bé «.

Per la seva banda, l’equip espanyol femení està format per les germanes madrilenyes Marta i Patricia Sanz i la castellonenca Natalia Escuriola, un trio compacte «en què les germanes Sanz també han aportat molt al golf espanyol en els últims anys en l’àmbit amateur, on també han jugat moltes vegades juntes. A més, Natalia ha fet moltes coses bones com amateur i es caracteritza per competir molt, molt bé».

Gervás reconeixe que, des d’un punt de vista competitiu, «no és el camp ideal per a nosaltres, per a les característiques dels nostres jugadors. Caldrà adaptar perquè no se li pot treure profit a la distància, que és una de les armes dels nostres golfistes «, estima Gervás.

Tanmateix, el palmarès del golf als Jocs Mediterranis, avalat per 28 medalles, el fet de jugar a casa i el record de les quatre medalles d’or aconseguides a Almeria 2005, «suposa un repte latent. Però enguany juguen jugadors professionals, com va passar en Rio de Janeiro, i és un repte que acceptem de bona gana. Anem amb molt d’optimisme», conclou el capità de l’equip espanyol de golf.