.

Fran, un dels destacats del partit -vestit de vermell- disputant una pilota. Foto: Tarragona21

Ni el Madrid-Atlético ha pogut amb un altre clàssic, un derbi del Tarragonès per excel·ència que s’ha viscut aquesta tarda al Municipal canongí entre l’España Canonja i el Canonja. No ha faltat la tensió i les picabarallaes, però s’ha mantingut la correcció. El Canonja, que va com un tret en primera posicio del grup 2 de Tercera Catalana, s’ha desfet amb una enganyosa comoditat del seu etern rival gràcies a una contra demolidora, a un Imanol en gràcia i a un Fran incommensurable per la banda dreta. L’España li ha posat el cor, la passio, però el Canonja ha sabut jugar amb el cap.

L’España Canonja d’avui, amb els reserves inclosos. Foto: Tarragona21

L’alineació de sortida del Canonja. Foto: Tarragona21

Els capitans, amb l’àrbitre, Carlos García. Foto: Tarragona21

En la primera volta de la lliga, el derbi arribava en el millor moment possible, essent el Canonja líder i l’España, segon classificat. Més emoció impossible. Un solidari gol al minut 81 donatria els tres punts als aleshores locals. Això provocaria un enfonsament anímic en l’España. Tal com explicava abans del partit el seu vicepresident, Antonio Reyes, encadenarien cinc derrotes i baixarien a la taula. La segona posició, que donava dret a pujar a Segona o disputar la promoció, quedava de moment vetada.

Dani, treient una pilota a la defensa de l’España. Foto: Tarragona21

Un moment del derbi local. Foto: Tarragona21

Però una reacció posterior, amb vuit victòries, un empat i una derrota, han situat l’Espanya cinquè, a nous punts del Falset, segon classificat. “No renunciem a atrapar-lo, és el nostre objectiu”, destava Reyes a Tarragona21.

El Canonja, en canvi, segueix líder, li treu cinc punts al Falset, amb qui està dusputant una apassionant lliga,  i a més porta una segona volta per emmarcar.

Seguidores del Canonja. Foto: Tarragona21

Bon ambient a les grades del Municipal. Foto: Tarragona21

Gol ràpid dels visitants

El partit s’ha decantat pels avui vestits de vermell a la segona part, però ha arrencat mot bé el conjunt visitant amb un primergol quan només es portaven jugats set minuts i després d’un inicis on l’España semblava anar a per totes.

Després del gol i durant uns minuts dominarien els visitants, però l’España es faria amb el control del joc i Carlos tenia la millor ocasió per fer l’empat al minut 21. La tensió del derbi es notava en les parelles de ball: Carlos i el defensa vermell Abraham se les tenien a la banda. Al minut 41, el Canonja tenia el 0-2 a l’abast amb una pilota enviada al travesser després que se servís un córner.

Imanol ha fet un golàs de falta directa: el 0-3. Foto: Tarragona21

Amb 0-1 acabava la primera part. No estava tancat, el partit i menys amb l’actitu que mostrava l’España. Però no hi ha hagut temps per a la reacció local. Dos gols consecutius del davanter Imanol en només quatre miuts (49 i 53) mataven el partit. El tercer era un gol directe de falta amb un llançament ras a la dreta de Manel.

Ha tret la garra l’España, forçant córners i faltes i amb reiterats xuts de Carlos. Rueda feia un partidàs al centre del camp, mot ben assistit des del darrera pel capità Maikel, que en rebre el 0-3 cridava als seus companys: “Ens aplastaran. Vinga!”. David, des de l’extrem dret, es marcava uns curses en solitari que no tenien remat final.

Eric enganya José Ramón i marca el gol de l’honor local. Foto: Tarragona21

Enmig dels intents per crear ocasions i reduir així distàncies en el marcador, Diouf feia el 0-4 en rematar de cap una centrada per la dreta. Mancaven set minuts i tot estava decidit, però la insistència local tenia el seu premi de consolació gràcies a un penal, protestat pels seguidors visitants, comès per Martorell sobre Jemi. Eric ha enganyat el porter i ha certificat l’1-4 final.