.

.

TOTS 21

L’alcalde, Pau Ricomà, i el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, caminant durant el vial aquest matí. Foto: Mar Rovira

Tarragona inaugura aquest dimecres el camí de la Coma que connecta el barri de Bonavista i el de Campclar amb les autovies de la T-11 i l’A-7. La via passa de tenir un sol vial d’accés a incorporar-ne quatre – dos cap a Bonavista en ambdós sentits, un cap a Buenos Aires i un altre cap a Campclar. Aquest darrer tram estarà enllestit al mes de març. Les obres han tingut un cost d’1 milió d’euros i han acabat quatre mesos més tard del que estava previst per culpa de la pandèmia i problemes en la instal·lació elèctrica. «El vial canvia absolutament la connectivitat i la fisonomia del barri», ha assenyalat l’alcalde Pau Ricomà.

Les obres d’ampliació del camí de la Coma van començar al maig de l’any 2020 en plena pandèmia i estaven previstes que s’enllestissin a l’octubre de l’any passat. La reorganització dels treballs per adaptar-se a les mesures de seguretat per la covid, problemes en la qualitat dels terrenys que hi havia al pla parcial 10 (PP10) i un retard en la retirada de les torres elèctriques per part d’Endesa han provocat que s’hagi retardat uns mesos la reobertura d’aquesta via.

«Aquesta nit la il·luminació funcionarà perfectament, el més important és que reobre la via i que es compleixen raonablement els terminis en un context amb vicissituds», ha sostingut el conseller de Territori i Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig.

Tant l’alcalde com el regidor han destacat que els nous accessos als barris de Ponent suposen una millora de la mobilitat i la connectivitat. «És un canvi molt substancial per Bonavista perquè teníem una entrada i sortida completament escanyada d’un carril per banda i ara passem a tenir-ne tres; hi ha una multiplicació dels vials, és molt millor la situació d’ara respecte a fa un any», ha afegit el conseller.

Veïns indignats

Els veïns del barri de Bonavista s’han mostrat molestos amb el govern municipal perquè els van avisar aquest dimarts de l’acte d’inauguració dels nous accessos. La presidenta de l’associació veïnal, Loli Guitérrez, s’ha queixat de la inacció de l’equip de govern i ha demanat millorar la rotonda d’entrada. «És una foto buida que vol tapar que no s’ha fet res al barri, ja ha començat la campanya electoral», ha dit. «L’equip de govern brilla per la seva absència al barri, van tapant focs i posant pedaços», ha assegurat. Amb tot, afirma que eren necessaris els nous accessos.

Mar Rovira