.

.

TOTS 21

L’expedició del Brisasol CB Salou poc abans de sortir en direcció Gandia. Foto: CB Salou

El Brisasol CB Salou comença aquest dijous una aventura èpica, la de pujar a la Liga LEB Plata. Únic representant territorial després de l’eliminació de l’Ibersol CBT en la fase prèvia, els de la capital de la Costa Daurada (amb només quatre anys a la Lliga EBA) es juguen a Gandia la possibilitat de fer història. Avui s’enfrontaran al conjunt local, UPB Gandia, a partir de les 19:30 hores, en el primer dels tres partits que han de determinar el seu futur. Els altres dos rivals són el Baskonia (divendres 17:00 hores) i l’UROS de Rivas (dissabte a les 17:00 hores). Tots els encontres seran retransmesos per TAC12.

Els salouencs tenen dues opcions per aconseguir l’ascens: quedar primer del seu grup garanteix l’ascens automàtic o, en cas contrari, fer-se amb la segona posició. Els segons dels quatre grups en els quals està dividida la fase d’ascens s’haurien de jugar-ho tot en una eliminatòria única a cara o creu.

El portal digital ‘Zona de básquet’ entrevistava al tècnic salouenc, Jesús Muñiz, abans de la cita decisiva. I l’entrenador nascut a Puertollano es confessava. Sobre les quatre derrotes en les set primeres jornades de la fase regular, reconeixia que en aquells moments «ens va costar mentalment jugar els finals d’aquests partits. El millor és que no vam perdre el nord i vam ser capaços de revertir la situació i aprendre d’ella encadenant quatre victòries seguides (dues d’elles en derbis importants) abans de l’aturada de Nadal. Des d’aquest moment va ser afrontar cada setmana com a decisiva, i aquesta autoexigència hem estat capaces de portar-la com una part més de la nostra preparació. Aconseguir treure 14 dels 15 partits restants en un grup tan igualat, ens ha fet tenir una gran fortalesa mental».

Muñiz destacava com a punts forts del seu conjunt «l’àmplia rotació». En aquest sentit, posava en relleu la figura del base Gonzalo Baltà, que «cada any ha anat assumint més situacions que li han fet madurar en el lloc de base. Ha assolit passar de ser només un especialista, a dominar moltes facetes del joc». I li sumava la d’Artur Alaminos, jugador que «a més d’aportar l’experiència que ens feia falta per a jugar alguns partits, ens ha donat molta consistència en el joc. Hem aconseguit fer un gran pas en la nostra defensa amb ell. És un jugador que té molt bona lectura i amb això obté anticipar moltes situacions». Alhora, reconeixia que CJ Barksdale «se sent molt agraït al club i especialment al president. Ell ha trobat aquí no sols estabilitat, sinó una família més. S’ha sentit molt volgut en tot moment i els petits detalls quan un jugador està tan lluny de la seva llar, sumen molt».

Redacció