TARRAGONA 21

L'alcalde Pere Granados, el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, i el regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán | Foto: AnnaMG

L’alcalde de Salou Pere Granados ha comparegut en roda de premsa prèvia al ple d’aquest vespre per destacar quins són els punts importants a tenir en compte. A banda de les mocions i els canvis polítics recents on 2 regidores d’UMDC s’han incorporat al govern, el batlle ha volgut donar èmfasi al punt que tractarà sobre el Barranc de Barenys, tema que es tractarà a la sessió plenària per aprovar definitivament la modificació puntual del pla parcial urbanístic del sector 03 i així poder tirar endavant aquest tema.

En una sessió què el batlle pensa que serà llarga, ha volgut remarcar acompanyat del regidor de Gestió de Territori Marc Montagut i del regidor d’Hisenda i Contractació i Jesús Barragán, que aquesta aprovació és important perquè significa iniciar els tràmits per dotar de finançament pressupostari el que és la canalització i endegament del Barranc de Barenys.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que “fruit de l’acord amb la Generalitat signat el 19 de novembre de 2013 pel qual s’invertiran 30 milions d’euros al nostre municipi i dels acords conjunts per prioritzar els treballs al barranc de Barenys avui podem parlar d’un calendari amb dates”, ha manifestat. “El proper mes de gener signarem un conveni amb la Generalitat de Catalunya que determina les expropiacions i el finançament de l’obra temporalitzat en tres anys per la magnitud del sector”.

Així, segons l’esborrany del conveni, el 2015 s’invertirà un 25% del total del cost de l’obra que puja a 15.5 milions d’euros. En aquesta primera fase es materialitzaran les expropiacions i l’inici dels treballs d’urbanització; de cara el 2016 la Generalitat dotarà el pressupost amb un 50% més del total previst i, finalment, el 2017  s’aportarà el 25% restant de la inversió necessària que donarà per finalitzat el projecte.

Ara fa un any que es va signar un conveni amb la Generalitat que establia la constitució de tècnics de Salou i de la Generalitat per fer-ne seguiment d’aquest punt. Des de la signatura s’han fet cinc reunions formals. Pere Granados ha volgut destacar el paper de l’Ajuntament de Salou que “va fer un pas previ perquè la Generalitat dotés de finançament aquest projecte i s’iniciés el tràmit de l’obra”.

Amb l’aprovació del punt de l’ordre del dia d’avui, Granados anuncia que “s’aprovarà definitivament aquest canvi on l’Ajuntament de Salou es desvincularà del Barranc de Barenys econòmicament però seguirà sent l’entitat gestora del projecte”.

Treballs d'ampliació de la capacitat de desguàs del barranc, el passat mes de maig. Foto- Cedida

El batlle ha destacat el fet que aquest procés començarà el gener del 2015, quan està previst signar el conveni i adjudicar l’obra però “no abans per temes administratius”; i finalitzarà el 2017 amb l’acabament de les obres.

Les obres es volen iniciar pel tram de dalt del Barranc de Barenys i així “poder assegurar que començaran l’any vinent”, ja que si comencessin pel tram de baix existeix un handicap per l’existència de la via del tren, tram que s’ha d’urbanitzar.

Per l’execució de l’obra estan previstos 15.575.000 euros, els quals segons Granados “són diners que els tenim i que sortiran d’una partida genèrica dels pressupostos de la Generalitat”. El batlle afirma però que per tenir aquests diners primer s’ha d’aprovar el conveni d’avui a la sessió plenària.

Amb aquesta aprovació, l’Ajuntament de Salou espera solventar definitivament un problema de la ciutat i de prioritat absoluta. Pere Granados espera que “els grups que van donar suport ara no es posin en contra” degut a la situació política actual que es viu a Salou.

AnnaMG

Notícies relacionades

Salou avança en la canalització del barranc de Barenys