.

.

TOTS 21

Els guanyadors del premis Ciutat de Tarragona Miquel Cabal i Pau Berenguer

Els guanyadors del premis Ciutat de Tarragona Miquel Cabal i Pau Berenguer

El barceloní llicenciat en filologia eslava Miquel Cabal Guarro ha estat guardonat amb el Premi de traducció Vidal Alcover 2014 pel clàssic rus ‘Petersburg’, d’Andrei Beli. El jurat del premi ha valorat que “l’obra presentada té unes dificultats estilístiques importants i les mostres aportades permeten preveure un resultat immillorable”. El guardó està dotat amb 12.000 euros i amb la publicació de l’obra guanyadora per Edicions de 1984. Enguany, el 23è Premi Pin i Soler ha estat declarat desert perquè el jurat “no ha arribat a un acord”. Pel que fa al veredicte del 15è Premi de narrativa curta per internet, el Tinet, el guanyador ha estat el conte ‘Cosins llunyans’ del valencià Pau Berenguer.

De les dinou obres rebudes per optar al 14è premi de traducció Vidal Alcover 2014, n’ha resultat guanyador el projecte de Miquel Cabal Guarro, que ha optat per traduir el clàssic rus Petersburg, d’Andrei Beli. Miquel Cabal, que va néixer a Barcelona el 1977, és llicenciat en Filologia Eslava i té una àmplia experiència com a traductor del rus. El jurat, integrat per Jordi Jané, Jaume Medina, Joaquim Sala-Sanahuja, Monika Zgustova i Rosa M. Ibarz com a secretària ha valorat especialment que ” l’obra presentada té unes dificultats estilístiques importants i les mostres aportades permeten preveure un resultat immillorable”. El premi de traducció Vidal Alcover és únic en la seva especialitat. Està dotat amb 12.000 euros i l’obra resultant serà publicada per Edicions de 1984.

La presidenta d'Omnium Cultural del Tarragonès, Rosa Maria Codines, i la tinent d'alcalde de Cultura, Begoña Floria, acompanyades dels guanyadors del premis Ciutat de Tarragona Miquel Cabal i Pau Berenguer

La presidenta d'Omnium Cultural del Tarragonès, Rosa Maria Codines, i la tinent d'alcalde de Cultura, Begoña Floria, acompanyades dels guanyadors del premis Ciutat de Tarragona Miquel Cabal i Pau Berenguer

Pel que fa al veredicte del 15è Premi de narrativa curta per internet Tinet, dels 261 treballs presentats, el guanyador ha estat el conte ‘Cosins llunyans’, de Pau Berenguer. Segons el jurat del guardó es tracta d’una història “de fina ironia i divertida representació del poder”. Pau Berenguer va néixer al municipi de Sueca (Ribera Baixa), el 1978. És professor de secundària i s’estrena amb aquest conte en el món de l’edició. El premi està dotat amb 1.000 euros i l’obra serà editada per Cossetània edicions amb catorze contes més que també han estat seleccionats pel jurat.

Enguany el 23è Premi Pin i Soler ha estat declarat desert. De les 93 propostes presentades, el jurat no ha arribat a un acord per establir un guanyador final. El jurat estava integrat per M. Lluïsa Amorós, Margarida Aritzeta, Gerard Guix, Antoni Pladevall, Joan Rendé i Josep Rovira com a secretari. El premi està dotat amb 21.000 euros i l’obra guanyadora és editada per Columna edicions.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.