.

.

TOTS 21

La companyia holandesa, finalment, serà la que adquireixi els terrenys. Foto. Ten Brinke

La companyia holandesa, finalment, serà la que adquireixi els terrenys. Foto. Ten Brinke

Segons informa Diari de Tarragona, d’ençà que el projecte d’IKEA feu un pas enrere i els terrenys per a la seva construcció quedaren novament lliures, s’ha lliurat una dura batalla entre la companyia andalusa Bogaris i l’holandesa Ten Brinke per la seva adquisició.

Inicialment, la Junta de Propietaris havia acceptat l’oferta de Bogaris, no obstant això, Banc Sabadell, propietari d’un 32% dels terrenys va vetar el contracte a favor de Ten Brinke, motivant una segona votació que s’ha efectuat durant el dia d’avui.

El problema fonamental deriva dels interessos de les parts, ja que, en conèixer l’arribada d’un nou competidor, Bogaris va millorar l’oferta de Ten Brinke en 2 milions d’euros, oferint-ne 16 milions. Aquest increment de l’oferta afavoria als propietaris que, fins a l’últim moment, han estat pressionant a Banc Sabadell perquè es decantés per aquesta oferta. No obstant això, Banc Sabadell té interessos comuns amb Ten Brinke, en concret, la companyia holandesa té la intenció d’adquirir una finca del grup gestionat per Banc Sabadell que serà destinada a la construcció d’habitatge i projectes residencials. Les negociacions sobre aquesta propietat ja estaven enllestides arran d’un contracte previ amb Ten Brinke.

Aquest fet ha motivat el vot de Banc Sabadell a favor del projecte de Ten Brinke, tot i oferir 2 milions menys, decantant-se així per l’interès propi per sobre de l’interès de la Junta de Propietaris.