TOTS 21

Imatge d'arxiu del ball de Sant Crist de Salomó.

Imatge d’arxiu del ball de Sant Crist de Salomó.

El Ball del Sant Crist de Salomó ja ho té gairebé tot a punt per encetar aquesta setmana una nova temporada. Un any que es presenta, novament, amb alguns canvis i un atractiu programa d’actes que el complementa. El més destacat és la representació de l’espectacle a la basílica del monestir de Montserrat, que tindrà lloc aquest diumenge 24 d’abril a les 16:30h.

La direcció artística d’aquest Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional ha treballat des del mes de gener la manera de com posar en
escena cada quadre en aquest nou marc. Segons Raimon Casals, Mestre del Ball, «és tot un repte i motiva molt poder escenificar l’obra fora de casa». Casals, però, ha afegit que «s’ha hagut d’estudiar molt bé les característiques de l’espai perquè tant l’espectador com els mateixos membres del Ball quedin satisfets amb la funció». Amb això, la direcció artística de l’obra ha sentenciat que “L’ essència principal del ball es manté a Montserrat», amb el que esdevindrà una posada en escena del ball parlat a l’antiga».

Una impressió que ha compartit Joan Boronat, president de l’Associació Ball del Sant Crist, qui ha recordat que aquest espectacle d’arrels medievals «sortirà per segona vegada del municipi en tota la seva història més que centenària». I és que ja es va posar en escena a la Catedral de Tarragona l’any 1992 amb motiu dels actes de commemoració del 900 aniversari de la Seu Metropolitana. Boronat ha destacat «El prestigi que suposa apropar a un lloc tan emblemàtic com és Montserrat un dels tret d’identitat de Salomó». El president de l’entitat, a més, ha qualificat l’esdeveniment de «fita històrica». De fet, ha explicat que aquesta funció serà «un revulsiu per a la gent que intervé al Ball del Sant Crist», i que «des de l’entitat es posaran a disposició dels veïns tres autobusos per assistir aquest diumenge a Montserrat».