.

.

TOTS 21

És un calendari inspirat en cartells de pel·lícules i on les protagonistes són membres de l’entitat. Foto: Anna F. / Ajuntament

El Ball de Gitanes de Torredembarra ha presentat aquest matí el calendari especial del 2022 que han editat per recaptar fons per a la realització d’un videoclip de la rumba de les Gitanes i que posen a la venda aquestes festes de Nadal. És un calendari inspirat en cartells de pel·lícules i on les protagonistes són membres de l’entitat.

La presidenta de les Gitanes, Ana Merino, ha explicat que quan l’entitat va celebrar el desè aniversari es va encarregar als torrencs Gerard Torres i Anna Guasch que composessin una cançó que les representés i d’aquí va néixer una rumba amb la qual fan una coreografia en acabar el seu ball parlat. La propera primavera volen gravar un videoclip amb aquesta rumba i per finançar el projecte van decidir fer el calendari. El preu és de 10 € i part de la recaptació anirà destinada a la Fundació Onada de Torredembarra.

El procés creatiu del calendari ha anat a càrrec de la fotògrafa i membre de les Gitanes, Imma Font, esdevenint un projecte artístic. En aquest sentit, ha explicat que s’ha basat en cartells de pel·lícules famoses fent protagonistes per al calendari a gitanes i gitanos del Ball.

Al seu torn, la regidora de Cultura, Núria Batet, ha ressaltat el gran capital humà que aglutinen les entitats del Seguici i ha mostrat la seva satisfacció per aquesta iniciativa cultural del Ball de Gitanes que ajudarà també a fer créixer el patrimoni artístic musical de la Torre.

Els punts de venda del calendari són:

Quart tercera del c/ Antoni Roig, Electrodomèstics Pijuan del c/ Muralla, Joieria Gibert de la plaça de la Vila, Estètica Tere Guirado del c/ Rodes i la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

Redacció