.

.

TOTS 21

La figura de l'Arcàngel Sant Miquel forma part dels canvis que s'estan fent en el procés de tradicionalització de l'entitat. Foto: Cedida

La figura de l’Arcàngel Sant Miquel forma part dels canvis que s’estan fent en el procés de tradicionalització de l’entitat. Foto: Cedida

El passat cap de setmana del 20 i 21 de maig el Ball de Diables de la Canonja va organitzar un seguit d’actes dins el marc de la celebració del seu Xè aniversari.

L’acte més destacat fou el de la presentació de l’Arcàngel Sant Miquel, nou personatge dins el Ball i que forma part de tots els canvis que s’estan duent a terme a l’entitat en aquest procés de tradicionalització en el que es veuen immersos. L’Església de Sant Sebastià va ser l’escenari escollit per fer la presentació i, a dos quarts de set de la tarda, amb tots els bancs plens, va començar l’acte. En aquest es va posar en context la figura de l’Arcàngel i el seu paper dins un ball de diables, així com els seus orígens. I, uns minuts més tard, va arribar el moment més esperat per totes les persones assistents. Sant Miquel va aparèixer al toc dels timbals, i va caminar fins l’altar mentre tothom l’observava. L’Arcàngel Sant Miquel del Ball de Diables de la Canonja acompanyarà al ball, i el seu moment més especial serà el de la representació del ball parlat (Ball de Sant Miquel i diables), on l’entitat representarà per primer cop el proper 15 d’agost, dia gran de la Festa Major d’Estiu de la Canonja.

Però el cap de setmana va tenir més actes. A l’acabar la presentació de Sant Miquel, just al costat, al pati de l’Abadia, es va dur a terme una taula rodona per parlar sobre els balls de diables tradicionals. Sota l’atenció de les persones assistents, el Ball de Diables de la Canonja va dinamitzar la taula, la qual contava amb la companyia i ponència del Ball de Diables de Vila-Seca i el Ball de Diables de Mataró. Ambdós balls van explicar els orígens i els models tradicionals de balls de diables, incidint en la figura de l’Arcàngel Sant Miquel i, finalment, explicant el seu cas particular.

Diumenge van continuar els actes amb una timbalada pels diferents carrers del poble, amb la companyia del Ball de Diables 7 Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet i els Dimonis de Montblanc.

Finalment, a l’acabar a timbalada es va donar per iniciat el vermut electrònic, on un gran nombre de persones van assistir i gaudir d’una bona estona de música.