.

.

TOTS 21

Prop de 200 ballarins i ballarines executaran a l’uníson els mateixos moviments agafats a la barana del balcó simulant la barra de les seves respectives aules de dansa. Foto: Ajuntament

Després de dos anys sense celebrar-ho de manera presencial, Tarragona homenatja demà, 29 d’abril, el Dia Internacional de la Dansa de la manera que ho havia fet sempre: ballant als seus teatres, carrers i places.

Demà, el Balcó del Mediterrani, tornarà a ser centre neuràlgic de tots els amants de la dansa clàssica, esdevenint un cop més la gran i emblemàtica barra clàssica del Balcó acollint una mostra d’exercicis de dansa clàssica elaborats conjuntament per les 6 escoles de l’Associació pel Foment de la Dansa.

Serà a les 18 h, després de la lectura del manifest institucional per part de la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, quan prop de 200 ballarins i ballarines, primer els infants i després adults, executaran a l’uníson els mateixos moviments agafats a la barana del balcó simulant la barra de les seves respectives aules de dansa. Durant 30 minuts mostraran els moviments bàsics de dansa clàssica acompanyada de conegudes melodies clàssiques.

A banda de la gran barra de dansa clàssica del balcó, amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, s’organitzen, amb col·laboració de les escoles i entitats de la ciutat, exhibicions de diversos estils amb la participació de ballarins i ballarines de totes les edats.

Diumenge 1 de maig, la celebración continua amb la Gala de Dansa de l’Associació per al Foment de la Dansa de Tarragona. Una bona ocasió per gaudir de la dansa local, de la dansa protagonitzada pels ballarins i ballarines de Tarragona i viure coreografies de diferents estils: dansa clàssica, contemporània, dansa-Jazz, hip-hop, dansa creativa, etc totes preparades amb tota la dedicació dels mestres i alumnes de les escoles de l’Associació pel Foment de la Dansa (Art i flamenc, Atgn, Danzartt, Endantza, El taller i Estudi Dansa Montserrat). La cita serà al Teatre Tarragona en dos passis, un a les 18 h i un segon a les 20 h. Les entrades es poden adquirir a través d’entrades.tarragona.cat

La celebración del Dia Internacional de la Dansa clourà diumenge 8 de maig a les 11 h amb la tradicional Mostra de Dansa al Parc del Francolí, on diferents escoles i centres de la ciutat on s’imparteix dansa de tots els estils i edats aproparan a la ciutadania a plena llum del dia la seva gran passió.

Tots els actes del Dia Internacional de la Dansa estan organitzats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de l’Associació per al Foment de la Dansa de Tarragona.

Es pot consultar aquest i altres actes a través de l’app TGN Agenda i a través del web 

Redacció