.

.

TOTS 21

Façana del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El 87,9% de les excuses presentades a les cinc juntes electorals de zona existents a la demarcació per a no formar part de les meses electorals aquest 14-F han estat admeses. Segons les dades fetes públiques aquest divendres pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (i que no són encara definitives perquè es podrà continuar al·legants fins diumenge mateix), 4.139 persones han demanat ser exemptes del procés de composició de les taules, i 3.639 han vist atesa la seva petició.

La majoria de les peticions registrades a la província s’havien oficialitzat de les juntes electorals de Reus i Tarragona. La primera n’ha comptabilitzat 1.266 i la segona 1.225. Les acceptades finalment han coincidit en les dues: 1.200 cadascuna. Les següents pel que fa al nombre és la de Tortosa, amb 762 presentades i 638 acceptades (n’hi ha 28 pendents de resoldre i cal tenir en compte també que no s’han pogut localitzar 83 persones citades per aquest diumenge); la del Vendrell, amb 632 presentades i 446 admeses (si bé n’hi ha 58 per resoldre); i la de Valls, amb 254 i 152, respectivament.

Des del TSJC es puntuaitza que aquestes “són les xifres actualitzades i netes facilitades per les Juntes Electorals de Zona. Les dades d’avui són dades depurades de duplicitats i repeticions (cal tenir en compte que les excuses es poden presentar per via telemàtica, presencial, fax, burofax o correu ordinari). En algunes Juntes s’han detectat presentacions per duplicat i triplicat pel que pot ser que la dada d’avui no coincideixi amb la facilitada en dies anteriors (que eren dades en brut)”.

Redacció