.

.

TOTS 21

Reus s’adhereix un any més a la commemoració del Dia Internacional de les Dones del 8 de març (8-M) amb un programa d’una quarantena d’actes coordinats per la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l’Ajuntament de Reus i el Casal de les Dones. Alguns d’ells els organitza el mateix Ajuntament de Reus i la resta els impulsen diferents institucions, col·lectius i entitats de la ciutat.

D’acord amb els compromisos adquirits en el Pla d’Acció Municipal Reus i el Pla Municipal de Polítiques de Gènere, l’Ajuntament es marca l’objectiu que la programació contribueixi a reivindicar i promoure una societat més justa, integradora, lliure i equitativa per les dones i els homes; i a fer reflexionar sobre quines accions queden pendents per avançar cap a aquest model social. Una programació que també ret  homenatge als moviments feministes i reivindica que cal continuar fent evidents les desigualtats de gènere.

El cartell d’enguany reivindica la pluralitat del gènere femení: dones de races diferents, amb tot tipus de cossos, dones trans o d’orientació sexual diversa són representades a la il·lustració que inclou les mans amb la polsera del col·lectiu LGTBI+, plantes i símbols de la primavera que evoquen revolució, renaixença, feminitat i natura, així com papallones lligades al concepte de llibertat. Una simbologia que es vincula a la ciutat de Reus amb la intenció de reflectir una ciutat feminista que lluita pels drets de totes les dones.

La programació aplega un total de 46 actes, 40 amb data concreta i 6 que tindran més d’un dia de durada. Hi destaca l’acte institucional que es farà al saló de plens de l’Ajuntament el 8 de març i que aquest any comptarà amb la lectura de la declaració institucional a càrrec de l’artista feminista reusenca Marta Roigé.

També cal destacar la iniciativa que s’engega el proper dijous 3 de març sota el nom «Dijous coeducatius», amb la qual es pretén donar eines a les famílies per tal d’acabar amb els rols i estereotips a la infància. Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel Departament d’Educació i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb el Departament d’Educació i el Departament de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Reus.

Destaca el caràcter transversal i participatiu del programa per la diversitat d’entitats i institucions que hi participen (la major part d’elles són les que formen el Consell Municipal de Polítiques de Gènere), al costat de departaments i regidories de l’Ajuntament. Les entitats, associacions i departaments municipals que intervenen en el programa del 8 de març 2022 són: Associació de Dones Madre Tierra; Cambra de Comerç de Reus; Biblioteques Municipals de Reus; Casal de les Dones; Casal de Joves La Palma; Centre de Lectura de Reus; Política Lingüística; Associació de Dones Blanca Almendro; Projecte Atlanta; Projecte Joves Referents d’Igualtat; Associació Mareus; Partit Socialista de Reus; H2O, l’Hora Violeta; Departament de Solidaritat i Cooperació; Departament d’Educació; Escola Doctor Alberich i Casas; Centres Cívics de Reus; regidoria de Relacions Cíviques; regidoria d’Empresa i Ocupació; IMFE Mas Carandell; ERC Reus, regidoria d’Esports – Oficina de l’esport femení i el Col·legi de l’Advocacia de Reus.

Redacció