.

L’horari establert és cada dimarts i dijous, de 9 a 14 hores. La imatge correspon a aquest matí, durant el qual els paradistes han pogut recuperar els clients fidels. 

Les passes, prudents, cap a la ‘nova normalitat’ permeten retrobar vells amics, com per exemple els marxants de la Plaça Corsini. Aquest dijous ha estat el primer dia en el qual han pogut tornar a la seva activitat un cop superat el confinament producte de les normes dictades per fer front a la Covid-19. Ho ha et el 68% dels paradistes habituals, segons dades recollides d’ESPIMSA; el que suposaria un total d’entre 40 i 50 paradetes. La resta han decidit esperar bé perquè es troben en renovació de la concessió o prefereixen mantenir-se sota el paraigües dels ERTO. L’horari establert és cada dimarts i dijous, de 9 a 14 hores.

La data inicial prevista de reobertura era dimarts passat, però es va decidir ajornar perquè la Generalitat va anunciar que estava a punt de tancar un pla sectorial destinat específicament a mercats no sedentaris. Tanmateix, el document no s’ha oncretat encara i es va decidir finalment obrir aquest dijous aplicant les mateixes restriccions que la setmana passada (i per tant més restrictives) que van pilotar la reobertura de les paradetes de roba i complements als mercadets de Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau.

Cal tenir present que la reobertura arriba prop de tres setmanes després que ESPIMSA hagi elaborat una enquesta entre els concessionaris de les parades de Corsini, en la qual se’ls preguntavala seva disposició a obrir. La resposta va ser majorit“ariament favorable, entre altres coses perquè se’ls garantia tornar a tocar del Mercat Central i es descartaven altres opcions formulades durant la Fase 2 del confinament com el Parc de la Ciutat. Un emplaçament que generava rebuig general.

El president d’ESPIMSA, Dídac Nadal, ha assenyalat per mitjà d’un tuit que es troba “molt content pel retorn dels marxants, un dels sectors que més ha patit els efectes de la pandèmia i un motor econòmic molt important per a la ciutat”. De fet, la superviència econòmica dependrà en bona mesura del flux de turistes, després d’un període en el qual han hagut d’estirar els estalvis per poder sobreviure.

J.S.