.

.

TOTS 21

A partir de dimecres, Reus es convertirà en l’epicentre del món del circ amb la Fira Trapezi, que fins diumenge acollirà les actuacions de companyies i artistes de renom com Alba Sarraute i les Ofèlies, Nueveuno o la companyia Psirc. Malgrat la situació derivada de la Covid, aquest any se celebrarà una edició especial pel 25è aniversari de la fira, que apostarà pel talent de proximitat, amb una programació formada exclusivament per companyies catalanes i espanyoles, i amb actuacions presencials complint totes les mesures sanitàries del moment. Per aquest motiu, també s’ha decidit allargar el Trapezi un dia i espaiar més les actuacions.

Guardonada amb el Premi Nacional de Circ del Ministeri de Cultura i amb el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat, la Fira del Circ de Catalunya Trapezi Reus s’ha convertit en un referent entre els festivals europeus d’aquesta matèria. I el programa especial que demà emetrà el 33 proposa fer un tast dels artistes que participen en aquest certamen, punt de trobada per a tots els amants del circ, professionals, programadors i públic.

L’espai del 33 començarà mostrant la companyia Psirc, que presenta el segon episodi de la seva última producció, “Després de tot”, en una coproducció amb el Trapezi. També s’hi veuran dues estrenes de nivell en l’àmbit del circ català: “Fly me to the moon”, de Leandre, i “Mort de riure”, de Los Galindos. A més, hi sortiran els espectacles “Random”, de Joel Martí & Pablo Molina, i “Desdèmona”, amb Alba Sarraute i les Ofèlies, que reformulen “Otel·lo” en clau femenina. Les companyies Nueveuno i Rolabola, entre d’altres, també es podran veure en aquest especial.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut Municipal Reus Cultura (IMRC) han firmat un acord de col·laboració per promocionar i difondre l’activitat de les dues pròximes edicions de la Fira del Circ de Catalunya Trapezi Reus, a través de l’ampli seguiment que es farà des de TV3 i Catalunya Ràdio. A més de la cobertura informativa, demà al 33 s’emetrà aquest especial just abans de la inauguració del Trapezi, el canal Super3 ha posat en marxa un concurs i l’emissora iCat oferirà una experiència relacionada amb la fira, que aplega el talent del millor circ contemporani actual.

Redacció