.

.

TOTS 21

Imatge virtual de la passarel·la d'uns 300 metres de llargada que connectarà el centre de la ciutat de Tarragona amb la zona del port i el passeig marítim.

Imatge virtual de la passarel·la d’uns 300 metres de llargada que connectarà el centre de la ciutat de Tarragona amb la zona del port i el passeig marítim.

El projecte de passarel·la que unirà el centre de la ciutat de Tarragona amb la platja de Tarragona ja té calendari. Aquest matí a l’edifici de l’autoritat portuària s’han presentat les característiques del projecte de la mà del president de Port de Tarragona, Josep Andreu i del tècnic enginyer Joan Borràs. Es tracta d’un “projecte amb el que ens sentim molt orgullosos perquè facilita l’accés de la ciutat amb el mar” ha afirmat Andreu.

Aquest dijous acaba el termini de presentació d’ofertes pel projecte de la passarel·la. A partir del 27 de juliol està previst que s’obrin les pliques econòmiques, acabat aquest procés comencen les propostes d’adjudicació fins el 3 d’agost. El 2 de setembre es procedirà a fer la formalització del contracte i el 3 d’octubre començaran les obres que s’allargaran fins el desembre del 2017.

Pel projecte del passeig, Andreu ha destacat que “aquest no es tan complex com la passarel·la”. En aquest sentit ha afirmat que està previst que l’adjudicació d’aquest es faci al setembre i que les obres acabin alhora que ho fan les de la passarel·la. “Aquest ha estat un projecte complex des del punt de vista de la tramitació entre l’Autoritat Portuària, Adif i l’Ajuntament” ha apuntat Andreu.

La nova façana marítima de la ciutat, que és una continuació del KM0, tindrà dos ascensors amb 8 metres de desnivell. I s’unirà des del final de la Baixa del Toro fins al passeig del Miracle. Al passeig desapareixerà el carril auxiliar de cotxes, on fins ara hi ha unes 80 places d’aparcament. Per substituir-les s’habilitaran 105 places als extrems del passeig. El passeig del Miracle, amb 30 anys d’antiguitat, es convertirà en un espai per vianants o també hi tindrà cabuda un carril bici.

L’ajuntament també en pren part en aquest projecte. Al carrer Pons d’Icart i a la Baixada del Toro s’ampliarà la vorera per facilitat l’accés a la gent amb discapacitat. A l’acte també ha assistit l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros qui ha apuntat que “la passarel·la és l’anhel de molt tarragonins i que aquest no trenca l’skyline de la ciutat”.

B.U.