.

Foto d'arxiu del mercat de segona mà

Foto d’arxiu del mercat de segona mà

La Regidoria de Sostenibilitat fa una crida a la participació a tothom qui vulgui prendre part en el 2n Mercat d’intercanvi i de segona mà que organitza, el proper dissabte 23 de novembre, amb la col·laboració de GEPEC-Ecologistes de Catalunya, l’Associació Mediambiental La Sínia, el GETE-Ecologistes en Acció i l’Agència de Residus de Catalunya.

Els voltants de Cal Bofill acolliran, de 10 a 14 h, tallers i exposicions, entre d’altres activitats, així com la possibilitat de donar una nova vida a molts productes en les paradetes que s’hi instal·laran. Per a informació o reserva de paradeta, cal enviar un correu electrònic a natura@riugaia.cat o per telèfon al 640 55 09 75.

Aquesta activitat és l’acte central a Torredembarra de la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que també inclou del 18 al 22 de novembre, tallers de reducció d’envasos i d’embolcalls i promoció de l’ús de les cantimplores dirigits als cursos de 3r i 4t de primària de totes les escoles del municipi. La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

El programa del 2n Mercat d’intercanvi i de segona mà és el següent:

A les 11 h.

  • Taller “fem una bossa a partir d’una samarreta vella”, a càrrec de Noé Ferret. Porta la teva samarreta. Cal inscripció prèvia a natura@riugaia.cat.
  • Taller de reparació de bicicletes, a càrrec d’Òscar Ferré. Porta la teva i l’arreglem junts.
  • Taller de reparació de mobles, a càrrec de Paio Vintage.

A les 12 h.

  • Taller d’elaboració de sabó a partir de l’oli usat, a càrrec de la Fundació Onada. Cal inscripció prèvia a natura@riugaia.cat.

Dins de l’edifici de Cal Bofill també s’hi podran visitar dues exposicions:

“Ampolles de plàstic” del GEPEC-EdC

“Què és el porta a porta? Arriba als barris de Babilònia, Sant Jordi i Clarà”, de GETE-Ecologistes en acció.