TOTS 21

Natalia Sanz. Foto: Twitter

Si a finals d’agost era la regidora del PSC, Imma Morales, la que abandonava l’equip de govern d’Altafulla deixant-lo en minoria, aquest dijous s’hi suma la d’Ara-Altafulla, Natalia Sanz. L’actual responsable de les àrees de Comerç i Turisme ha abandonat l’executiu i deixa EINA-ERC com a únic grup al govern. Aquesta tarda està prevista una roda de premsa amb presència dels coalcaldes, Jordi Molinera i Alba Muntadas, amb la resta de regidors escollits a la llista republicana. Fonts consultades per Tots21 asseguren que el principal grup de l’oposició, Alternativa Altafulla, continuava mantenint-se ferm en la seva decisió de no registrar una moció de censura malgrat que l’oposició sumi ara 8 regidors per 5 els del govern.

Sanz: «Hi havia poques ganes de parlar»

En la primera entrevista concedida després de la seva renúncia, aquesta mateixa tarda al programa Carrer Major de les ràdios de la Xarxa al Camp de Tarragona, Sanz assenyalava que una de les claus de la seva decisió caldria buscar-la en el desencís pel repartiment final de les àrees que havia deixat lliures Morales (tercera Tinent d’Alcalde a més de regidora de Via Pública i Mobilitat, i Gent Gran i Protecció Animal). «Confiava que avui es pogués redreçar la situació», assenyalava fent referència a la reunió mantinguda amb els representants del govern aquest matí, tot just després del toc d’avís disparat ahir precisament en un altre programa de la Xarxa. «Hi havia certa tensió perquè ja veia que hi havia poques ganes de parlar. I s’entén parlar per fer feina. Sempre m’he ofert per agafar responsabilitats. En cap moment he buscat presència mediàtica», assenyalava.

Segons Sanz, «la part que menys m’agrada és haver de negociar políticament. Però després de la sortida de la Imma m’he robat en aquesta situació, i no he estat còmode. En cap moment volia tensar la corda. Volia tenir treball a fer». La regidora del partit municipalista afegia que «tres minuts abans d’entrar a la reunió amb el Jordi i l’Alba tancava reunions per a la setmana vinent» i rebutjava l’acusació de «tacticisme polític. De cap manera. Tenia esperança que entenguessin que volia més feina».

Sanz dibuixava un camí fins aquesta ruptura el que defineix com «manca de diàleg. Portàvem dies parlant sobre quina regidora agafar» després de la marxa de la regidora socialista, «tenir presència a les reunions d’Urbanisme per «assabentar-me de com funciona» el procés de desenvolupament de diversos projectes concrets. En tot cas, «no era cap cop de puny sobre la taula», explicava. «He fet oferiments de poder portar altres coses. Però jo no tinc coneixement sobre el tema que em proposaven portar, com era el de Protecció Animal. No ho podia fer. I vaig demana Via Pública. Ells al·leguen que no podien perquè sempre havia estat lligat a Urbanisme. Els vaig proposar, després de parlar amb el meu equip, de portar Parcs i Jardins. Tampoc va ser possible», desvetllava. «Si no hi ha diàleg en això, la resta de punts del municipi ja no els podrem discutir», etzibava.

Redaccio