TOTS 21

La Capsa Gaudí de Reus que ahir dijous es va tenyir d’aquest color al vespre. Foto: COFT

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), juntament amb institucions del sector sanitari i Administracions d’arreu del món, celebra demà dissabte, 25 de setembre, el Dia Mundial del Farmacèutic sota el lema “Farmàcia: sempre de confiança, al servei de la teva salut”. Amb motiu d’aquesta efemèride, els Ajuntaments de El Vendrell, Gandesa, Móra la Nova, Reus, Tarragona i Tortosa homenatjaran la professió il·luminant la façana dels equipaments emblemàtics de cada localitat amb el verd de la farmàcia.

El primer a fer-ho ha estat la Capsa Gaudí de Reus que ahir dijous es va tenyir d’aquest color al vespre. Avui divendres, 24 de setembre, ho faran el campanar de l’església de El Vendrell, l’Ajuntament de Móra la Nova i el pont de Tortosa; i demà dissabte, 25 de setembre, serà el torn dels edificis dels Ajuntaments de Tarragona i Gandesa.

Alhora, per celebrar aquesta diada, des del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos s’ha posat en marxa el hashtag #DMF2021 i #WorldPharmacistsDay2021 a través del qual es convida a tots els col·legiats farmacèutics dels diferents àmbits d’actuació i pacients a compartir imatges a les xarxes socials per tal que siguin protagonistes de la jornada.

‘Farmàcia: sempre de confiança, al servei de la teva salut’, lema del Dia Mundial del Farmacèutic

Aquesta efemèride, encapçalada per la Federació Internacional Farmacèutica (FIP), té l’objectiu de promoure la tasca dels farmacèutics en els diferents àmbits de la professió. Enguany, sota el lema “Farmàcia: sempre de confiança, al servei de la teva salut” es vol destacar la labor que desenvolupa el personal farmacèutic en totes les àrees d’actuació especialment davant d’escenaris de desinformació i notícies falses, com el viscut amb la Covid-19.

Diversos estudis confirmen que els ciutadans confien, cada cop més, en els farmacèutics, fent d’aquests professionals veritables agents de salut pública. Així, com a professionals sanitaris, més pròxims als ciutadans, el col·lectiu ha actuat a primera línia durant la gestió sanitària de la crisi de la Covid-19 com una peça essencial del sistema de la salut aportant informació contrastada i actualitzada, evitant les notícies falses, resolent consultes i vetllant per la seguretat i benestar de la població. És per això que el cartell d’enguany del Dia Mundial del Farmacèutic també inclou el missatge “Darrere del medicament hi ha molt més”.

Prop de 900 farmacèutics de la demarcació compromesos amb la salut

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) aglutina un total de 899 col·legiats que, des dels diferents àmbits d’exercici de la professió, vetllen per la salut de la població. El major gruix de perfil dels col·legiats és femení amb un 70% i la franja d’edat on es concentra un major nombre és la que va dels 55 als 64 anys.

En funció dels àmbits d’exercici de la professió farmacèutica al territori, es distribueixen segons la seva especialitat. En aquest sentit, el COFT compta amb diferents vocalies formades per especialistes dedicats a l’oficina de farmàcia, adjunts, analistes, salut pública, alimentació, dermofarmàcia, indústria, docència, farmàcia hospitalària, òptica, ortopèdia, homeopatia, i altres.

Redacció